AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genel idari hizmetler sinifi ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Genel idari hizmetler sınıfı ne demek?​

Genel İdare Hizmet Sınıfı 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (GİH) kamu kurum ve kuruluşlarında yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve kanun kapsamında diğer 9 sınıfa girmeyen memurların bulunduğu sınıftır.

657 Kariyer Nedir?​

657 Kariyer Nedir?
Kariyer: B) Devlet memurlarına, yaptıkları hizmetler için lüzumlu bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde, sınıfları içinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkanını sağlamaktır.

Memur kime denir?​

Memur kime denir?
Memur, idari bir sisteme bağlı olarak kamu hizmetini yapmakla görevlendirilen meslek grubuna verilen isimdir. Devlet memurları aylık maaş almak suretiyle çalışır. Kamu görevlisi sıfatına sahip olan memurlar, devlet güvencesi altındadır.

657 ye tabi olmak ne demek?​

657 sayılı kanun, kamu personellerinin hizmet koşullarını, atanma ve yetiştirilmelerini, niteliklerini, ilerleme ve yükselmelerini, hak, ödev, yüküm ve sorumluluklarını, ödenek ve aylıklarını ve diğer özgürlük işlerini düzenlemektedir.

Gih personeli ne demek?​

Gih personeli ne demek?
Genel idari hizmetler olarak da bilinen GİH, bilgisayar işletmeni ya da veri hazırlama personeli olarak görevli olan memurlar özelinde bilinmektedir. Aynı zamanda devlet memuru olarak geri hizmet memuru şeklinde de ifade edilmekte.

Üniversite personeli 657 ye tabi mi?​

Üniversite personeli 657 ye tabi mi?
Üniversitelerdeki İdari Personel; üniversitelerin akademik ve idari teşkilatında yer alan birimlerde idari, teknik, sağlık, avukatlık ve yardımcı hizmetler sınıfında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun hükümlerine tabi olarak çalışmaktalardır.

4a 4B 4c memur ne demek?​

4b sisteminine esnaf (iş yeri sahipleri), sanatkar veya serbest meslek grupları dahil olabilir. 4c sigorta: Birçoğunuzun aşina olduğu Emekli Sandığı, SGK’ya dahil olduktan sonra 4c adını aldı. 4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar.

657 sayılı devlet memurları kimler?​

657 sayılı devlet memurları kimler?
Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzel kişilerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirenler 657 sayılı Kanun’un uygulanmasında memur sayılır.

Gih nasıl olunur?​

Gih nasıl olunur?
Genel idare hizmetleri şeklinde de ifade edilen bu memuriyet sınıfı, KPSS üzerinden talep edilen şart ve koşullar doğrultusunda memur alımı yapar. Bütün bu şart ve koşulları taşıyan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gih memuru olma hakkını elde edebilmektedir.
 
Genel İdari Hizmetler Sınıfı, kamu kurum ve kuruluşlarında yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri yürüten ve diğer 9 sınıfa girmeyen devlet memurlarını kapsayan bir sınıftır. Bu sınıfta görev yapan memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak çalışırlar ve kariyer yapıları içinde ilerleme imkanı bulunmaktadır.

657 sayılı kanun, kamu personellerinin hizmet koşullarını, atanma ve yetiştirilmelerini, niteliklerini, ilerleme ve yükselmelerini, hak, ödev, yüküm ve sorumluluklarını, ödenek ve aylıklarını düzenlemektedir. Dolayısıyla, "657'ye tabi olmak" demek, kamu personelinin bu kanun kapsamında belirlenen kurallara ve düzenlemelere tabi olarak çalıştığını ifade eder.

GİH personeli genellikle bilgisayar işletmeni veya veri hazırlama personeli olarak görev yapar. Genel olarak devlet memuru olarak hizmet verirler ve bu kapsamda belirlenen görevleri yerine getirirler.

Üniversite personeli ise genellikle üniversitelerin akademik ve idari teşkilatlarında görev alır. İdari personel olarak çalışanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabi olarak çalışırlar ve üniversite içinde çeşitli idari, teknik, sağlık, avukatlık ve yardımcı hizmetlerde bulunurlar.

4A, 4B ve 4C memur kavramları da sosyal güvenlik sistemindeki kategorileri ifade eder. 4A kapsamında SGK'ya tabi olarak çalışanlar, 4B kapsamındakiler esnaf (iş yeri sahipleri) ve sanatkarları temsil ederken, 4C kapsamındakiler ise Emekli Sandığı'na tabi devlet memurlarını ifade eder.

Son olarak, Genel İdare Hizmetleri sınıfı olan GİH memuru olabilmek için KPSS sınavına girmek ve belirlenen şartları sağlamak gerekmektedir. Bu şartları taşıyan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, GİH memuru olarak atanma hakkını elde edebilir.
 
Geri
Üst