- Konu Yazar
Genel Gider Kalemleri Nelerdir? İşletmelerin finansal tablolarında yer alan genel gider kalemleri, işletmenin günlük operasyonlarının maliyetini gösterir. Bu kalemler arasında personel giderleri, kira ve kira giderleri, elektrik ve su faturaları, ofis malzemeleri ve sigorta giderleri bulunur. Personel giderleri, işletmenin çalışanlarının maaşları ve yan haklarıdır. Kira ve kira giderleri, işletmenin faaliyet gösterdiği mülkün kiralanması ve kira ödemelerini içerir. Elektrik ve su faturaları, işletmenin enerji ve su tüketimine bağlı olarak ortaya çıkar. Ofis malzemeleri, işletmenin günlük operasyonları için gerekli olan araç ve gereçleri ifade eder. Sigorta giderleri ise işletmenin risklerini ve çalışanlarını korumak için yapılan ödemelerdir.
İçindekiler
1. Kira Giderleri: İşletmenin faaliyetlerini sürdürebilmesi için kiraladığı iş yeri veya ofis için yapılan ödemeler.
2. Elektrik ve Su Giderleri: İşletmenin enerji ve su kullanımı için yapılan harcamalar.
3. İletişim Giderleri: Telefon, internet, posta gibi iletişim araçları için yapılan ödemeler.
4. Personel Giderleri: İşletmenin çalışanlarına ödediği maaşlar, sigorta primleri, vergiler ve diğer yan haklar.
5. Malzeme Giderleri: İşletmenin üretim veya satış faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu malzemelerin alımı için yapılan harcamalar.
6. Taşıt Giderleri: İşletmenin araçları için yapılan yakıt, bakım, sigorta gibi masraflar.
7. Banka ve Finansman Giderleri: İşletmenin kullandığı krediler, banka komisyonları, faiz ödemeleri gibi finansman giderleri.
8. Pazarlama ve Reklam Giderleri: İşletmenin ürün veya hizmetlerini tanıtmak için yapılan reklam, promosyon, pazarlama harcamaları.
9. Vergi Giderleri: İşletmenin vergi yükümlülükleri kapsamında ödediği vergiler.
10. Sigorta Giderleri: İşletmenin mal, mülk, işçilik, sorumluluk gibi risklere karşı yaptırdığı sigorta ödemeleri.
11. Banka Komisyonları: İşletmenin bankacılık işlemleri için ödediği komisyonlar.
12. Yönetim Giderleri: İşletmenin yönetim kademesi için yapılan harcamalar.
13. Amortisman Giderleri: İşletmenin varlıklarının kullanım süresi boyunca yıpranma ve değer kaybı nedeniyle kaydedilen giderler.
14. Hukuki ve Danışmanlık Giderleri: İşletmenin avukatlık, muhasebe, vergi danışmanlığı gibi hizmetler için ödediği ücretler.
15. Eğitim Giderleri: İşletmenin çalışanlarına verdiği eğitimler için yapılan harcamalar.
16. İşletme Sigortaları: İşletmenin faaliyetleri sırasında oluşabilecek risklere karşı yaptırdığı sigorta poliçeleri.
17. Temizlik ve Bakım Giderleri: İşletmenin temizlik hizmetleri ve bakım işleri için yapılan harcamalar.
18. Arazi ve Bina Kiraları: İşletmenin arazi ve binaları için yaptığı kira ödemeleri.
19. İşletme Lisansları: İşletmenin faaliyet göstermek için gerekli olan lisans ve ruhsat ücretleri.
Genel Gider Kalemleri Nelerdir?
Reklam ve pazarlama
Sigorta primleri
Banka komisyonları
Yemek ve ikram giderleri
İçindekiler
Genel gider kalemleri, bir işletmenin faaliyetlerini sürdürebilmesi ve maliyetlerini yönetebilmesi için gerekli olan harcamaları kapsar. İşletmelerin genel gider kalemleri, işletme türüne ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak aşağıdaki kalemler genel giderleri oluşturur:1. Kira Giderleri: İşletmenin faaliyetlerini sürdürebilmesi için kiraladığı iş yeri veya ofis için yapılan ödemeler.
2. Elektrik ve Su Giderleri: İşletmenin enerji ve su kullanımı için yapılan harcamalar.
3. İletişim Giderleri: Telefon, internet, posta gibi iletişim araçları için yapılan ödemeler.
4. Personel Giderleri: İşletmenin çalışanlarına ödediği maaşlar, sigorta primleri, vergiler ve diğer yan haklar.
5. Malzeme Giderleri: İşletmenin üretim veya satış faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu malzemelerin alımı için yapılan harcamalar.
6. Taşıt Giderleri: İşletmenin araçları için yapılan yakıt, bakım, sigorta gibi masraflar.
7. Banka ve Finansman Giderleri: İşletmenin kullandığı krediler, banka komisyonları, faiz ödemeleri gibi finansman giderleri.
8. Pazarlama ve Reklam Giderleri: İşletmenin ürün veya hizmetlerini tanıtmak için yapılan reklam, promosyon, pazarlama harcamaları.
9. Vergi Giderleri: İşletmenin vergi yükümlülükleri kapsamında ödediği vergiler.
10. Sigorta Giderleri: İşletmenin mal, mülk, işçilik, sorumluluk gibi risklere karşı yaptırdığı sigorta ödemeleri.
11. Banka Komisyonları: İşletmenin bankacılık işlemleri için ödediği komisyonlar.
12. Yönetim Giderleri: İşletmenin yönetim kademesi için yapılan harcamalar.
13. Amortisman Giderleri: İşletmenin varlıklarının kullanım süresi boyunca yıpranma ve değer kaybı nedeniyle kaydedilen giderler.
14. Hukuki ve Danışmanlık Giderleri: İşletmenin avukatlık, muhasebe, vergi danışmanlığı gibi hizmetler için ödediği ücretler.
15. Eğitim Giderleri: İşletmenin çalışanlarına verdiği eğitimler için yapılan harcamalar.
16. İşletme Sigortaları: İşletmenin faaliyetleri sırasında oluşabilecek risklere karşı yaptırdığı sigorta poliçeleri.
17. Temizlik ve Bakım Giderleri: İşletmenin temizlik hizmetleri ve bakım işleri için yapılan harcamalar.
18. Arazi ve Bina Kiraları: İşletmenin arazi ve binaları için yaptığı kira ödemeleri.
19. İşletme Lisansları: İşletmenin faaliyet göstermek için gerekli olan lisans ve ruhsat ücretleri.
Genel Gider Kalemleri Nelerdir? |
Enerji |
Personel maaşları |
Kira giderleri |
Ofis malzemeleri |
Taşıt giderleri |
Reklam ve pazarlama
Sigorta primleri
Banka komisyonları
Yemek ve ikram giderleri