AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genel dis hekimligi neye bakar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.704
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Genel diş hekimliği neye bakar?​

İnsanların ağız, diş, çene sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenen bir tıp ana bilim dalıdır. Genel diş hekimliğinde; insanların ağız ve diş temizliği, çürük ve ağrıyan dişlerin tedavisi, eksik dişlerin ikamesi yapılır. Diş hekimliği operatif bir meslektir.

Genel diş çocuğa bakar mı?​

Bebeklikten ergenliğe kadar çocukların ve gençlerin ağız diş sağlığı ile ilgili sorunlarını, öncelikle koruyucu tedavilerle sonrasında da gerekli tüm tedavi seçenekleri (restoratif tedavi, endodontik tedavi v.s.) ile gidermeye çalışan diş hekimliği dalıdır.

Diş ilk muayene ne demek?​

Diş ilk muayene ne demek?
Oral diagnoz: Hastaların kliniklerden, ağız ve diş sağlığı merkezlerinden veya üniversite hastanelerinden hizmet almak istedikleri takdirde ilk müracaat edecekleri bölümdür. Bu bölümde hastalarımızın detaylı anamnez alınır.

Genel diş hekimliği diş çeker mi?​

Çekim lokal anestezi altındagerçekleştirilir. Diş bir alet yardımı ile tutulur önce ileri-gerihareketler yapılarak gevşetilir. Bu hareketler bazen diş ve dişaleti arasına giren bir alet yardımı ile yapılabilir. Böylece diş enaz travma ile çekilir.

Çocuk diş hekimi kaç yaşına kadar?​

Pedodonti, çocuk diş hekimliğinde 0-12 yaş grubu çocukların öncelikle süt dişleri 7-12 yaş grubu arasında süt – daimi dişlerin tedavilerinde Ortodonti tedavisine yaşı gelmemiş çocukların diş , çene,yüz bölgesindeki gelişim bozukluklarının takibini yapan erken süt dişi çekimlerinde daimi dişler gelene kadar yer …

Genel diş kanal tedavisi yapar mı?​

Genel diş kanal tedavisi yapar mı?
Diş hekimliği fakültesinden mezun olan genel diş hekimleri de, kök kanalı tedavisi konusunda teorik ve pratik eğitim aldıklarından, endodontik hastaları tedavi etmekle birlikte; daha komplike veya daha zor olan vakaları endodontiste yönlendirmektedirler.
Çocuk dişlerine kim bakar?​
Pedodonti | Çocuk Diş Hekimliği Kliniği Çocuk dişlerinde uzman ve deneyimli pedodontislerin bu uygulamaları yapmalarında çok büyük yararlar vardır.
Genel diş Polikliniği dolgu yapar mı?​
– Kliniklerimizde, amalgam ve metal döküm dolgular yapılmamaktadır. Hiç dişi olmayan ve çene kemiklerindeki yetersizlik nedeni ile implant tedavisi uygun olmayan hastalara takıp çıkarılabilen akrilik esaslı protezlerin yapımı.

Diş ilk muayenesi hangi bölüme gidilir?​

Diş ilk muayenesi hangi bölüme gidilir?
Hastaların diş muayenesi için ilk olarak başvurdukları bölüm olması nedeniyle halk arasında oral diagnoz bölümü ‘ilk muayene’ olarak da adlandırılabiliyor. Yapılan geniş kapsamlı muayene ile hastalarda mevcut olan rahatsızlıklara dair tanı, bu bölümde konabilir.

Genel diş diş taşı temizliği yapılır mı?​

Diş Taşı Nasıl Temizlenir? Diş taşı temizliğinde genel olarak diş ipi kullanılması tavsiye edilir. Dişleri fırçaladıktan sonra diş ipi kullanarak dişler arasında biriken plakları çıkarmak mümkün olur. Ancak diş ipi kullanımı sırasında da dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.
 
Genel diş hekimliği, insanların ağız, diş, ve çene sağlığıyla ilgilenen bir tıp ana bilim dalıdır. Bu alanda genel olarak ağız ve diş temizliği, çürüklerin tedavisi, ağrıyan dişlerin bakımı ve eksik dişlerin ikamesi gibi konularla ilgilenilir. Diş hekimliği operatif bir meslektir ve genellikle hastaların ağız ve diş sağlığını korumaya yönelik tedaviler uygular.

Çocuk diş hekimliği ise bebeklikten ergenliğe kadar olan dönemde çocukların ağız ve diş sağlığı sorunlarıyla ilgilenen bir diş hekimliği dalıdır. Bu alanda öncelikle koruyucu tedaviler uygulanarak çocukların ağız ve diş sağlığı korunmaya çalışılır. Gerekli hallerde ise restoratif tedaviler, endodontik tedaviler gibi diş tedavileri uygulanabilir.

Diş hekimliği kapsamında diş çekimi genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Diş hekimi, çekim işlemi sırasında dişi tutarak ileri-geri hareketler yaparak gevşetir ve dişi çıkarır. Bu sayede diş en az travma ile çekilebilir.

Genel diş hekimleri, diş kanalı tedavisi konusunda teorik ve pratik eğitim aldıkları için bu tedaviyi de uygulayabilirler. Ancak daha karmaşık veya zor vakaları genellikle endodontistlere yönlendirirler.

Diş taşı temizliği genel olarak diş fırçalama ve diş ipi kullanımıyla yapılmaktadır. Dişlerin arasındaki plakları temizlemek için diş fırçaladıktan sonra diş ipi kullanılması önerilir. Diş taşı temizliği ağız ve diş sağlığının korunması açısından önemlidir.

Son olarak, diş ilk muayenesi genellikle halk arasında "oral diagnoz" bölümünde yapılır ve hastaların mevcut rahatsızlıkları bu bölümde teşhis edilir. Bu bölümde detaylı bir muayene yapılır ve hastaların ağız ve diş sağlığı durumu değerlendirilir.
 
Geri
Üst