Genel amacli finansal raporlamanin amaci nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Genel amaçlı finansal raporlamanın amacı nedir?​

Buna göre, finansal raporlamanın amacı, “mevcut ve potansiyel yatırımcılar, borç verenler ve kredi veren diğer taraflara, raporlayan işletme hakkında o işletmeye kaynak sağlamaya ilişkin kararlar verirken faydalı olacak finansal bilgiyi sağlamaktır”.
Finansal raporlama sürecinde güvenilir bilgiye olan ihtiyaç ne demektir?
Güvenilir bilgiye duyulan ihtiyaç, bağımsız denetimin ortaya çıkışındaki en temel sebeptir. Finansal tabloların hazırlanmasından, sunulmasından ve gerçeğe uygunluğu ile doğruluğundan işletme üst yönetimi sorumludur.

Bağımsız denetçi hangi durumda finansal tabloların bir bütün olarak hata veya hile kaynaklı önemli bir yanlışlık içerip içermediği konusunda makul güvence sağlamış olur?​

Denetçi, denetim riskini (finansal tabloların önemli bir yanlışlık içermesine rağmen denetçinin duruma uygun olmayan bir görüş vermesi riski) kabul edilebilir düşük bir seviyeye indirecek yeterli ve uygun denetim kanıtı elde ettiğinde makul güvence sağlamış olur.
Genel amaçlı finansal tablo nedir?
Genel Amaçlı (Zorunlu) Finansal Tablolar; Finansal Durum Tablosu, Kâr Veya Zarar Ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu, Özkaynak Değişim Tablosu, Nakit Akış Tablosu, Önemli Muhasebe Politikalarını Ve Diğer Açıklayıcı Bilgileri İçeren Dipnotlar, Bir Önceki Döneme Ait Karşılaştırmalı Bilgiler.
Finansal raporlama en basit tabiriyle işletmenin mali fotoğrafını çekmek demektir. Her ne kadar çoğunlukla yasal zorunluluklar sebebiyle hazırlansa da aslında her ölçekte işletmeler için ileriye dönük planlama yapabilmek adına finansal raporlar hazırlamak ve bunlardan faydalanmak çok önemlidir.
Finansal Raporlama neden önemlidir?
Finansal raporlamanın önemi de burada ortaya çıkmaktadır. Hisse senedinin fiyatı işletmenin finansmanı açısından da çok önemli olduğundan mali tabloların doğru olması ve finansal raporlarının analizinin doğru yapılması işletmenin finansman kapasitesinin de doğrudan belirlemektedir.

Finansal Raporlama ve denetim nedir?​

Finansal tablolardaki bağımsız denetimi; finansal tabloların, finansal raporlama standartları doğrultusunda işletmenin finansal durumunu ve faaliyetlerinin sonucunu bütün önemli yönleriyle gerçeğe uygun ve doğru bir şekilde gösterip göstermediği konusunda bağımsız denetçinin görüş bildirmesini sağlar.
Temel ve genel amaçlı finansal tablolar nelerdir?
 
Geri
Üst