AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genclik spor ne zaman kuruldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gençlik spor ne zaman kuruldu?​

2011Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı/Kuruluş tarihi

Spor kavramı ilk kez hangi anayasada dile getirilmiştir?​

7 Kasım 1982 tarihli yeni Anayasa’da ise ilk spora yer verildi. Böylece ülkemizde ilk kez spor ve sporcu Anayasa’nın teminatı altına alındı.
13.12.1983 tarihinde yapılan değişiklik ile tek başına uzman olduğu alanda çalışmalar yürüten Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı daha sonra 31.3.1989 tarihli yapılan değişiklikle Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ayrılarak tekrar Milli Eğitim Bakanlığı adını almıştır.
GSB bağlı yurt ne demek?
GSB’nin açılımı Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır. GSB yurt ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtları ifade etmektedir.
Genclık Spor Bakanlıgı ne işe yarar?
Gençlik ve Spor Bakanlığının görev ve yetkileri şunlardır: Gençliğin ihtiyaçları ile gençliğe sunulan hizmet ve imkânlar konusunda inceleme ve araştırmalar yapmak ve öneriler geliştirmek, gençlik alanında bilgilendirme, rehberlik ve danışmanlık yapmak. Gençlik çalışma ve projelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek.

Genclık Spor Bakanlıgı ne iş yapar?​

Görevleri. Gençlik ve Spor Bakanlığının görev ve yetkileri şunlardır: Gençlik ve spor kulüpleri ile başarılı sporcuları ve çalıştırıcıları desteklemek. Yurt yapmak, yaptırmak, işletmek, işlettirmek, desteklemek ve yurt hizmetlerine ilişkin usul ve esasları belirlemek.

Anayasa Yargısı ilk defa hangi anayasada?​

1982 Anayasası Dönemi 1982 Anayasası döneminde Anayasa Mahkemesine ilişkin ilk kanuni düzenleme, 10/11/1983 tarih ve 2949 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile yapılmıştır.
Bu Kanunun amacı, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı, merkezde katma bütçeli ve tüzel kişiliğe sahip Spor Genel Müdürlüğünün, taşrada ise özel bütçeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin kurulmasına, teşkilat, görev ve yetkilerine ait esas ve usulleri düzenlemektir.
Maarif Vekaleti ne zaman Milli Eğitim Bakanlığı oldu?
Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı

Geri