AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genclik Spor Bakanligi burs ne kadar?

Editör

Yeni Üye

Genclık Spor Bakanlıgı burs ne kadar?​

Bu yıl da burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor. 2021 yılında verilecek burs ücretleri; lisans öğrencilerine 100 TL artışla 650 TL, yüksek lisans öğrencilerine 200 TL artışla 1300 TL, doktora öğrencilerine ise 300 TL artışla 1950 TL olarak açıklandı.

Genclık Spor Bakanlıgı burs başvuruları ne zaman?​

2021-2022 eğitim öğretim dönemi için 5 Kasım Cuma günü başlayan burs ve kredi başvurusunun süresi, 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’a kadar uzatıldı. 5 Kasım Cuma günü başlayan başvurular, 8 Kasım Pazartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Dr.

2021 KYK burs parası ne kadar?​

2021 KYK burs parası ne kadar?
2021 yılı için belirlenen ücret; lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri, bir eğitim senesinde 12 defa yapılıyor. Her ay başında öğlencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre burs ödemesi yapılmakta.

2021 KYK bursu ne zaman yatacak?​

2021 KYK bursu ne zaman yatacak?
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2021-2022 eğitim döneminde ilk kez kredi ve burs alacak öğrencilerden sisteme yeni girenlerin son üç aylık ödemelerine başladıklarını duyurdu. Bakan Kasapoğlu, 29-31 Aralık tarihleri arasında kimlik numarasının son numarasına göre ödemelerin yapılacağını dile getirdi.

KYK kredi uzatma dilekçesi nereye gönderilecek?​

www.kyk.gov.tr internet adresindeki “Dilekçeler ve Formlar” sayfasında örneği bulunan “BORÇ ERTELEME DİLEKÇESİ” (Dilekçe No 3) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı “Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ ANKARA” adresine göndermeleri gerekmektedir.

2021 PYBS burs miktarı ne kadar olacak?​

PYBS bursu zam gelmemiş haliyle 1 ayda bir yatırılmak koşuluyla 468,54 TL’dir. Yeni eğitim öğretim döneminde burslara zam gelmesi beklendiğinden bu rakamda değişim olacağını bilmenizi isteriz. Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri her ay ödenir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu yıl için belirlediği burs miktarları şu şekilde:
- Lisans öğrencileri için: 650 TL (100 TL artış)
- Yüksek lisans öğrencileri için: 1300 TL (200 TL artış)
- Doktora öğrencileri için: 1950 TL (300 TL artış)

Başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başladı ve 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59'a kadar uzatıldı. Başvurular e-Devlet üzerinden 8 Kasım Pazartesi günü saat 23.59'a kadar yapılabilecek.

KYK burs parası ise lisans için aylık 650 TL, yüksek lisans için 1300 TL ve doktora için 1950 TL olarak belirlendi. Burs ödemeleri bir eğitim senesinde 12 defa yapılıyor ve her ay başında öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre ödeme yapılıyor.

Bursların yatırılma zamanıyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2021-2022 eğitim döneminde kredi ve burs alacak öğrenciler için ödemelerin yapılacağını duyurdu. Yeni giren öğrencilerin son üç aylık ödemeleri 29-31 Aralık tarihleri arasında kimlik numarasının son hanesine göre gerçekleşecek.

KYK kredi uzatma dilekçesini www.kyk.gov.tr adresindeki “Dilekçeler ve Formlar” sayfasında örneği bulunan “BORÇ ERTELEME DİLEKÇESİ” (Dilekçe No 3) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı, Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ANKARA adresine göndermek gerekmektedir.

Ayrıca, PYBS burs miktarı henüz belli olmamakla birlikte, şu anki miktarın zam beklentisiyle 468,54 TL olduğunu belirtelim. Yeni eğitim öğretim döneminde burslara zam gelmesi bekleniyor, dolayısıyla bu rakamda değişiklik olabilir. Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri her ay düzenli olarak yapılmaktadır.

Geri