AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genc kizlarda ara kanamasi neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Genç kızlarda ara kanaması neden olur?​

Genç kızlarda düzensiz kanamaların en sık görülen nedeni ovulasyon (yumurtlama) bozukluklarıdır. Tiroid bezinde görülen bozukluklar, prolaktin hormonunun (süt üretiminde rol oynayan hormon) yüksek olması, böbrek hastalıkları, ani ve aşırı kilo kaybı, stres ve kan hastalıkları anormal kanamalara neden olabilir.

Kızlarda kanama normal mi?​

Kadınlarda, aylık düzenli vajinal kanamaların olması normaldir. Peki, bu kanamalar adet kanamaları arasında ya da cinsel ilişkiden sonra olursa da normal midir Her kadın için süresi ve miktarı değişen normal adet kanaması vardır. Bu kanamaların arası 21 gün ile 35 gün arasında olabilir.

Kızlar da kanama neden olur?​

Kızlar da kanama neden olur?
Bir kadının şeker hastalığı, aşırı kilo alımı, aşırı kilo kaybı, yabancı cismin vajinada yer alması, stresli yaşam, tiroid bezi sorunları gibi durumları da bu dönemde kanamalara yol açabilir. Bazı kanser türleri de adetten sonra kanama şikayetlerinin oluşmasının nedenleri arasında olabilir.

Fetal Distosi nedir?​

Fetal Distosi nedir?
Distosi (dystocia) özetle doğumun anormal ve zor olması anlamına gelir. Zor doğum veya anormal doğum, uzamış doğum, uzamış doğum eylemi, uzamış eylem, anormal eylem gibi isimler verilir. Doğumu zorlaştıran, doğumun gerçekleşme süresini uzatan, normal doğumun gerçekleşmesini engelleyen durumlara distosi denir.

Kızlarda kanamada nasıl olur?​

Adet kanamalarının ortasında yumurtlama (ovulasyon) meydana gelir. Adetin ikinci aşamasında ise, progesteron hormonunun etkisi ile sekretuar evresi görülmektedir. Bu aşamadan sonra vücuttaki progesteron hormonu seviyelerinin azalması ile kalınlaşan endometrium tabakası dökülerek, kanamayı meydana getirir.

Distosi nedir tıp?​

tıp dilinde doğumun zorlu geçmesi anlamına gelir. kelime kökenine inersek; ingilizcesi ‘dystocia’, yunancası ‘dustokia’dır. fetal, maternal ve plasental olmak üzere 3’e ayrılan doğum güçlüğü, zor doğum. …

Makrozomik Bebek ne demek?​

Makrozomik Bebek ne demek?
“Fetal makrozomi” terimi, ortalamadan önemli ölçüde daha büyük bir yenidoğanı tanımlamak için kullanılır. Fetal makrozomi teşhisi konan bir bebeğin, gebelik yaşı ne olursa olsun 4.000 gram doğum ağırlığı vardır. Dünyada doğan bebeklerin yaklaşık yüzde 9’u 4000 gr’ dan daha ağır.
 
Geri
Üst