AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genc girisimci istisnasi sartlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Genç girişimci istisnası şartları nelerdir?​

Yararlanma Şartları: İşe başlamanın kanuni süresi içinde bildirilmiş olması. Kendi işinde bilfiil çalışılması veya işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi. Faaliyetin adi ortaklık veya şahıs şirketi bünyesinde yapılması halinde işe başlama tarihi itibarıyla ortakların tamamının tüm şartları taşıması.

17 yaşında iş yeri açabilir mi?​

İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte 18 yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

18 yaşından küçükler için vergi mükellefi olabilir mi?​

18 yaşından küçükler için vergi mükellefi olabilir mi?
Kısacası 18 yaşından küçüklerin esnaf olmalarında vasi veya temsilcileri olduğu sürece hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır.

29 Yaş Altı Genç girişimci desteği nedir?​

29 Yaş Altı Genç girişimci desteği nedir?
Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL’ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL’dir.

Genç girişimci istisnasından kimler yararlanamaz?​

Genç Girişimci Desteğinden Kimler Yararlanamaz? 01/06/2018 tarihinden önce işe başlayan girişimciler, Anonim Şirket ve Limited şirket ortakları, Daha önce vergi mükellefi olan ve başka bir şirkette ortaklığı bulunan girişimciler bu teşvikten faydalanamaz.

Genç girişimci kimler yararlanabilir?​

Genç Girişimci Desteği’nden Kimler Yararlanabilir? 18 yaşını tamamlamış ve 29 yaşını tamamlamamış olan genç girişimciler. Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 20. maddesi kapsamında genç girişimcilerde kazanç istisnası kapsamında olanlar. Bağ-Kur kapsamında 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olanlar.

18 Yaş Altı işyeri açabilir mi?​

18 Yaş Altı işyeri açabilir mi?

18 Yaş Altı kişi şirket kurabilir mi?​

18 Yaş Altı kişi şirket kurabilir mi?
Evet, belirtilen statülerde 18 yaşını doldurmadığı halde bulunanlar için zorunlu sigortalılık doğmamaktadır. Örneğin; kişi 17 yaşında bir limited şirket ortağı olabilir.

18 yaşından küçükler vergi verir mi?​

18 yaşından küçük bireyler için vergi kaydı yapılmasında bir engel olmadığı, çocuğun 18 yaşına basıncaya kadar mahkeme tarafından atanmış vasi veya temsilci olarak anne veyahut babanın kişinin vergisel açıdan yerine getirilip gerekleştirilmesi gereken hususların bu kişilerce yerine getirilmesi ön görülmüştür.
 
Genç girişimci istisnası hakkında paylaşılan bilgilere göre, genç girişimci olmak için bazı şartlar ve destekler bulunmaktadır. İşte detaylarıyla bazı önemli noktalar:

1. **Yararlanma Şartları:**
- İşe başlamanın kanuni süresi içinde bildirilmiş olması gerekmektedir.
- Kendi işinde bilfiil çalışılması veya işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi gerekmektedir.
- Faaliyetin adi ortaklık veya şahıs şirketi bünyesinde yapılması halinde, işe başlama tarihi itibarıyla ortakların tamamının tüm şartları taşıması gerekmektedir.

2. **Genç Girişimci Desteği:**
- 18-29 yaş arasındaki gençlere sağlanan destek, şahıs şirketi kuracak olanlara 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL’ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar.
- En düşük BAĞKUR priminin aylık 1.601 TL olduğu belirtilmektedir.

3. **Kimler Yararlanamaz:**
- 01/06/2018 tarihinden önce işe başlayan girişimciler, anonim şirket ve limited şirket ortakları, daha önce vergi mükellefi olan ve başka bir şirkette ortaklığı bulunan girişimciler genç girişimci istisnasından faydalanamamaktadır.

4. **Kimler Yararlanabilir:**
- 18 yaşını tamamlamış ve 29 yaşını tamamlamamış genç girişimciler, Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 20. maddesi kapsamında kazanç istisnası olanlar ve Bağ-Kur kapsamında 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olanlar genç girişimci desteğinden yararlanabilirler.

Son olarak, 18 yaş altı iş yeri açma ve şirket kurma konusunda belirli şartlar ve vasi veya temsilci olma gerekliliği olduğu anlaşılmaktadır. Vergi mükellefi olma konusunda da vasi veya temsilcilerin devreye girebildiği ve vergisel yükümlülüklerin bu şekilde yerine getirilebileceği vurgulanmaktadır.
 
Geri
Üst