AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genc girisimci devlet destegi KAC YIL?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.609
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Genç girişimci devlet desteği KAÇ YIL?​

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL’ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL’dir.

Sigortalı çalışan genç girişimci olabilir mi?​

Sigortalı çalışan genç girişimci olabilir mi?
Evet faydalanabilirsiniz. Yani işinizden ayrılmadan genç girişimci kapsamında şahıs şirketinizi kurabilirsiniz. İşiniz sevk ve idaresi siz de olduğu sürece bir problem yok. Farklı Yerde Çalışırken Genç Girişimci Vergi Avantajlarından Faydalanabilirsiniz.

Genç girişimci desteği kaç yaş sınırı?​

Genç girişimci desteği kaç yaş sınırı?
193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 20. maddesi kapsamında genç girişimci kazanç istisnasından yararlanıyor olmak. Mükellefiyet başlangıcından itibaren 18 yaşını doldurmuş, 29 yaşını doldurmamış olmak.

Genç girişimci vergiden muaf mı?​

Genç girişimci istisnası ile ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunan ve mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla 29 yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişilere vergi avantajı sağlanmaktadır.

Genç girişimciler ne iş yapabilir?​

Genç girişimciler ne iş yapabilir?
Az Sermaye ile Yapılabilecek 50 Karlı Yeni İş Fikri
- 1 Doğum ve Bebek Fotoğrafçılığı Yapmak.
- 2 VİOP’ta İşlem Yapmak.
- 3 Solucan Gübresi Üretim Tesisi Yapmak.
- 4 Mantar Yetiştiriciliği Yapmak.
- 5 Yarasa Gübresi Satmak.
- 6 Çiçekçi Dükkanı Açmak.
- 7 Catering Hizmeti Vermek.
- 8 Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak.

Genç girişimcilere devlet desteği nasıl alınır?​

Genç girişimcilere devlet desteği nasıl alınır?
Genç Girişimci Desteği’ne Nasıl Başvurulur? İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden hazırlanacak bir dilekçe ile Genç Girişimci Desteği’ne başvuruda bulunulabilir. İlgili şartları karşılayanlar başvuru için şirket kuruluş aşamasında mali müşavirinden destek alabilir.

Genç girişimci Desteğinden kimler yararlanamaz?​

Genç Girişimci Desteği’nden Kimler Yararlanamaz? 01.06.2018 tarihinden önce işe başlayan mükellefler bu teşvikten faydalanamaz. Başka bir şirkette ortaklığı bulunan veya daha önce vergi mükellefi olup kapatmış kişilerde bu teşvikten faydalanamazlar. Anonim veya Limited Şirket kuruluşlarında bu teşvikten faydalanılamaz.

Genç Girişimciler ne iş yapabilir?​

Genç Girişimciler ne iş yapabilir?

Genç girişimci desteği şartları nelerdir?​

Genç girişimci desteği şartları nelerdir?
Genç girişimci desteğinden kimler yararlanabilir?
- 18-29 yaş arasında olmak. 30 yaşından gün alan girişimciler, destekten faydalanamaz.
- 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olmak.
- Daha önce bir şirket açmamış olmak ve/veya bir şirkette ortaklığı bulunmamak.
- Adi şirket ya da şahıs şirketi kurmak.

Genç girişimci nelerden faydalanabilir?​

Genç Girişimci Desteği Teşvik Tutarı Genç girişimci desteğinden faydalanan mükellefler 3 yıl boyunca 75.000 TL’ye kadar gelir vergisinden muaf olmakla birlikte 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleri de hazine tarafından karşılanmaktadır. 2022 yılında ödenecek en düşük aylık Bağ-Kur primi 1055,36 TL’dir.

Vergi muafiyeti Kaç yaşına kadar?​

Vergi muafiyeti Kaç yaşına kadar?
Genç girişimci desteği kapsamında, ilk defa gelir vergisi mükellefi olan 29 yaş altındaki genç girişimcilerin 3 yıl süre ile gelir vergisinden muaf olması, 29 yaş altı vergi muafiyeti olarak isimlendirilir. Ayrıca genç girişimcilere 1 yıl süreyle SGK muafiyeti de sağlanır.

Hangi alanlarda girişimcilik yapılabilir?​

Hangi alanlarda girişimcilik yapılabilir?

Genç girişimci desteği hangi işlere?​

KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri…) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış…) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık…)

Genç girişimci desteği hangi sektörler?​

Genç girişimci desteği hangi sektörler?
KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri…) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış…) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık…)
 
Genç girişimci devlet desteği, 18-29 yaş arasındaki gençlere sağlanan bir teşvik programıdır. Bu destek kapsamında genç girişimcilere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL'ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlanmaktadır. Ayrıca en düşük BAĞKUR primi 2022 yılında aylık 1.601 TL olarak belirlenmiştir.

Genç girişimci olmak isteyen sigortalı çalışanlar da bu destekten faydalanabilirler. Yani işinizden ayrılmadan genç girişimci kapsamında şahıs şirketinizi kurabilirsiniz. İşinizin sevk ve idaresi sizde olduğu sürece bir sorun olmayacaktır.

Genç girişimci desteğinden yararlanabilmek için en önemli şart 18-29 yaş arasında olmaktır. Ayrıca Gelir Vergisi Kanunu'nun ilgili maddesine göre, mükellefiyet başlangıcından itibaren 18 yaşını doldurmuş, 29 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir.

Genç girişimci destek kapsamında vergiden muafiyet sağlanmaktadır. Bu destekten faydalanan genç girişimcilere ticari, zirai veya mesleki faaliyetleri nedeniyle gelir vergisi muafiyeti imkanı tanınmaktadır.

Genç girişimcilere devlet desteği almak için İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden hazırlanacak bir dilekçe ile başvuruda bulunulabilir. Başvuru sürecinde şirket kuruluş aşamasında mali müşavirden destek almak da faydalı olacaktır.

Genç girişimcilere sağlanan destekten yararlanamayanlar arasında 01.06.2018 tarihinden önce işe başlayan mükellefler, başka bir şirkette ortaklığı bulunan veya daha önce vergi mükellefi olup kapatmış kişiler bulunmaktadır.

Genç girişimcilerin yapabileceği işler arasında doğum ve bebek fotoğrafçılığı yapmak, VİOP’ta işlem yapmak, mantar yetiştiriciliği, catering hizmeti vermek gibi farklı alanlarda faaliyet gösterebilirler. Az sermaye ile yapılabilecek birçok karlı iş fikri bulunmaktadır.

Genç girişimci desteği şartları arasında 18-29 yaş arasında olmak, 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olmak, daha önce bir şirket açmamış olmak ve/veya bir şirkette ortaklığı bulunmamak, adi şirket ya da şahıs şirketi kurmak gibi kriterler yer almaktadır.

Genç girişimci desteği kapsamında mükelleflere 3 yıl boyunca 75.000 TL’ye kadar gelir vergisinden muaf olma imkanı sağlanmaktadır. Ayrıca 1 yıl boyunca Bağ-Kur primlerinin de hazine tarafından karşılandığı bilinmektedir.

Genç girişimci destek programları genellikle inşaat, toptan ve perakende ticaret, ulaştırma ve depolama gibi sektörleri desteklemektedir. Bu sektörlerde genç girişimciler hibe ve destek ödemelerinden faydalanabilirler.
 
Geri
Üst