AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genc ciftcilere destek var mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.735
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Genç çiftçilere destek var mı?​

GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ! Genç çiftçilerin uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerine 30 bin liraya kadar hibe verilecek.

Genç çiftçi Projesi kaç yaş sınırı?​

Genç çiftçi Projesi kaç yaş sınırı?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. – Bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşından gün almış, 41 yaşından gün almamış olmak. – Okur-yazar olmak. – Başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışıyor olmamak.

Genc çiftçi başvuruları ne zaman 2022?​

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi 2021-2022 başvuru dönemi başlamıştır. Son başvuru tarihi Ekonomik Yatırımlar için 21/01/2022, Kırsal Altyapı için 17/12/2021’dir.

2021 Genç çiftçi başvuruları ne zaman?​

2021 Genç çiftçi başvuruları ne zaman?
Hibeye esas proje tutarı alt limiti 20.000 TL’dir. – Hibeye esas proje tutarının P’sine hibe yoluyla destek verilecektir. Başvuru Zamanı: -Başvurular 17.12.2021 tarihine kadar veri giriş sisteminden yapılacaktır.
Genç çiftçi destekleri neler?​
Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması kapsamında genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi için 30.000 TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çifti Projelerinin Desteklenmesi Programına bu yıl da devam ediyor. 16 bin 750 genç çiftçiye 30 bin lira hibe desteği verilecek.

Genç çiftçi desteği nasıl alınır?​

Genç çiftçi desteği nasıl alınır?
BAŞVURU NASIL YAPILIR a) Ön başvurular, “https://gencciftci.tarim.gov.tr” uzantılı yazılım üzerinden yapılır. b) Kesin başvurular, genç çiftçilerin proje uygulayacağı kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine şahsen yapılır.

Çiftçi belgesi kaç yaşında alınır?​

Genç çiftçi projesine 18 yaşın altındakiler ve 41 yaşından büyük olanlar başvuramayacak. Adayların ayrıca örgün eğitime devam ediyor olmaları ve okuma bilmeleri başlıca şartlar arasında.

Genç çiftçi Projesi 2022 nedir?​

Genç çiftçi Projesi 2022 nedir?
2022 yılında geçerli olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan Genç Çiftçi Projesi, gençlerin çiftçilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve ülke içi üretimin arttırılması amacı ile geliştirilmiştir.

Genç çiftçi başvuru ne zaman başlıyor?​

Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.

Genç çiftçi kayıtları ne zaman başlıyor?​

Genç çiftçi kayıtları ne zaman başlıyor?
Genç çiftçi projesinden nasıl yararlanılır?​
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen bir hibe programı olan genç çiftçi projesinden faydalanmak isteyen genç nüfusun önce Bakanlığın resmi internet adresi aracılığıyla programa ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bu sistemden gerekli bilgi ve dokümanlara da ulaşılması mümkün.

Genç çiftçi hibeleri nelerdir?​

Genç çiftçi hibeleri nelerdir?

Genç çiftçi hibe desteği 2021 nedir?​

31.10.2021 tarihinde yayınlanan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile her proje için 3,5 Milyon TL’ye kadar, Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile de her proje için 600 Bin TL’ye kadar proje tutarının P’si kadar hibe desteği verilmektedir.

Çiftçilere hibe desteği verilecek mi?​

Çiftçilere hibe desteği verilecek mi?
Cumhurbaşkanı kararıyla boş bırakılan, atıl durumda olan veya nadasa bırakılan arazilerde hububat, baklagil ve ayçiçeği, kanola, soya, aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimine hibe desteği verilecek. 2022 yılı için uygulanacak hibe programı kapsamında, proje toplam bedelinin yüzde 75’ine kadar hibe desteği sağlanacak.

Genç çiftçi hibe desteği geri ödemeli mi?​

İnternet üzerinden ön başvuruların yapılmasının ardından danışmanlık ücreti ödemeden başvurular gerçekleştiriliyor. Yeni bir başlangıç yapmak isteyen genç çiftçilere yönelik hibe desteğinde geri ödeme talebi bulunmuyor.
Genç Çiftçi Projesi’nde bütçemiz 30 bin TL, hedef kitlemiz 18-40 yaş arası vatandaşlarımızdı. Uzman Eller Projesi’nde bütçemiz 100 bin TL’ye yükseldi. Hedef kitlemiz ise tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda veya su ürünleri eğitimi alan meslek yüksekokullu veya üniversite mezunu gençler.

Çiftçiye hibe desteği nasıl alınır?​

Çiftçiye hibe desteği nasıl alınır?
Hibe şartlarını taşıyan herkese en fazla 30 bin TL’ye kadar hibe verilecek. Hibe nakit olarak yapılacaksa çiftçinin hesabına yatırılacak. Parayı Ziraat Bankası yatıracak. Hibe, hayvan olarak yapılacaksa Ziraat Bankası parayı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü( TİGEM) hesabına yatırılacak.
Devlet çiftçilere ne kadar destek veriyor?​
Dekar başına 50 lira ek destek Böylece 2022 yılında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale üreticilerine, mazot, gübre, sertifikalı tohum ve ek 50 lira da girdi desteğiyle dekara toplamda 116 lira ödenmiş olacak.

2022 Genç çiftçi projesi var mı?​

2022 Genç çiftçi projesi var mı?
Bu kapsamda, 18-40 yaş arası genç çiftçilerin 30 gün içerisinde Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine sunacağı projenin kabul edilmesi durumunda, çiftçi ile Bakanlık arasında hibe sözleşmesi imzalanarak çiftçiye en fazla 30 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. – Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
 
Evet, genç çiftçilere destek sağlayan çeşitli programlar ve hibe imkanları mevcuttur. Özellikle Genç Çiftçi Projesi kapsamında genç çiftçilere yönelik önemli destekler sunulmaktadır. Bu destekler arasında genç çiftçilerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda veya su ürünleri alanlarında projelerine hibe verilmesi, proje uygulamalarının desteklenmesi, işletme giderlerinin karşılanması gibi olanaklar bulunmaktadır.

Genç çiftçilerin uygulayacağı çeşitli tarım projelerine 30 bin liraya kadar hibe verilmektedir. Bu destek, bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi gibi alanlarda gerçekleştirilecek projeleri kapsamaktadır.

Başvuru şartları arasında ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından gün almış ancak 41 yaşından gün almamış olmak, okur-yazar olmak ve ücretli çalışmamak gibi kriterler bulunmaktadır. Başvurular genellikle belirli bir tarih aralığında il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.

Genç çiftçilerin bu desteklerden faydalanmak için projelerini hazırlayarak ilgili kurumlara başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca, hibe desteklerinin geri ödemesi talep edilmemektedir. Bu desteklerin genç çiftçilere başarı ve sürdürülebilir bir tarım alanında girişimcilik fırsatı sunması beklenmektedir.
 
Geri
Üst