AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gems yaklasimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Gems yaklaşımı nedir?​

Gems eğitimi, fen bilgisi eğitiminde çocukların gözetimli keşif yöntemi ile bilinçlenerek öğrenmelerini sağlamaktadır. Gözetimli keşif, çocuğun isteği doğrultusunda öğrenime katılmasını, görerek ve keşfederek öğrenmesini vurgulamaktadır. Kaliteli bir öğrenim sağlayan, rahat bir eğitim programıdır.

Gems etkinliği ne demek?​

GEMS (Great Explorations in Math and Science-Fende ve Matematikte Büyük Araştırmalar), heyecan verici etkili fen ve matematik etkinliklerini sınıflara taşıyan kaliteli ve esnek bir ders programıdır.

Gems teması nedir?​

Gems teması nedir?
GEMS Programı, California Üniversitesi bünyesinde yer alan Lawrence Hall of Science adlı bir fen merkezi tarafından oluşturulmuş, sürekli geliştirilen bir programdır.GEMS; anaokullarında fen-doğa deneylerini ve matematik çalışmalarını, yaratıcı drama ve müzikle birleştirip, programı daha sürükleyici ve eğlenceli hale …

Gems nasıl uygulanır?​

Gems eğitimi eylemlerle başlamaktadır. Öğrencileri kavramlarla tanışıp, konu hakkında bir fikir sahibi olduktan sonra sorular sorarak tartışmaya başlamaktadır. Bu yöntem çocukların kendi istediği doğrultusunda ve kendi becerisi ile harekete geçmesini sağlamaktadır.

Okul öncesi Gems Projesi Nedir?​

‘Fen ve Matematikte Büyük Gelişmeler’ olarak çevrilen GEMS; heyecan verici, etkili, fen ve matematik etkinliklerini sınıflara taşıyan kaliteli ve esnek bir ders programıdır.

High Scope Projesi Nedir?​

High Scope Projesi Nedir?
High/Scope, yirmiden fazla ülkede erken çocukluk dönemine hizmet veren bakım yuvalarında kullanılan, uzun süredir tanınmış eğitimsel bir yaklaşımdır. High/Scope yaklaşımı, özel teçhizat, materyaller ya da çevre istemeyen eğitimsel bir süreç ve felsefedir ve 40 yıllık araştırmalar ve uygulamalar üzerine kurulmuştur.
Gems amacı nedir?​
GEMS, (Great Exploration Math and Science-Fende ve matematikte büyük araştırmalar) heyecan verici etkili fen ve matematik etkinliklerini sınıflara taşıyan kaliteli ve esnek bir ders programıdır. GEMS etkinliklerinin amacı, temel bilimsel kavram ve yöntemleri açıklarken hayal gücünü etkilemektir.
Reggio Emilia yöntemi nedir?​
Reggio Emilia Yaklaşımına göre, çocuğun gelişim sürecinde yaşayan toplumdaki yeni kültürel değerler ve rolleri öğrenmesi desteklenmeli böylece gelişimini engelleyen ve eski değer yargılarından oluşan “duvar” ile karşılaştığında bunu kendi kendine aşması sağlanmalıdır.

High Scope eğitim modeli nedir?​

High Scope eğitim modeli nedir?

Gems yaklaşımı, öğrencilerin fen bilgisi eğitiminde gözetimli keşif yöntemi ile bilinçlenerek öğrenmelerini sağlayan bir eğitim yaklaşımıdır. Bu yaklaşım, çocukların isteği doğrultusunda öğrenmeye katılmasını, görerek ve keşfederek öğrenmesini vurgular. Gems eğitimi, öğrencilere kaliteli bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlar ve rahat bir eğitim programı olarak tanımlanır.

Gems etkinliği ise "Great Explorations in Math and Science" (Fende ve Matematikte Büyük Araştırmalar) kapsamındaki fen ve matematik etkinliklerini sınıflara taşıyan, heyecan verici ve etkili bir ders programıdır. Bu etkinlikler öğrencilerin fen ve matematik konularını keşfetmelerini teşvik ederken, öğrenme sürecini daha etkili ve keyifli hale getirmeyi amaçlar.

Gems teması ise GEMS Programı çerçevesinde, California Üniversitesi bünyesinde yer alan Lawrence Hall of Science tarafından oluşturulan ve sürekli olarak geliştirilen bir programdır. GEMS Programı anaokullarında fen-doğa deneylerini, matematik çalışmalarını, yaratıcı drama ve müzikle birleştirerek öğrenme sürecini daha sürükleyici ve eğlenceli hale getirmeyi amaçlar.

Gems nasıl uygulanır sorusu ise Gems eğitiminin eylem odaklı bir yaklaşımla başladığını ve öğrencilerin kavramlarla tanışıp konuya dair fikir sahibi olduktan sonra sorular sorarak tartışmaya başladığını belirtiyor. Bu yöntem sayesinde çocukların kendi istekleri doğrultusunda ve kendi becerileriyle öğrenme sürecine aktif olarak katılmaları sağlanır.

Son olarak, High Scope eğitim modeli konusu da bahsedilen konular arasında yer almaktadır. High Scope, erken çocukluk dönemine hizmet veren bakım yuvalarında kullanılan ve uzun süredir tanınan eğitimsel bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım özel teçhizat, materyaller ya da çevre gerektirmeyen bir eğitim süreci ve felsefesi olup, 40 yıllık araştırmalar ve uygulamalara dayanmaktadır.

Geri