AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gemileri kim denetler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gemileri kim denetler?​

(1) Gemi denetim görevlileri, idari yönden bulundukları liman başkanına, mesleki ve teknik konularda ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Gemi Denetim Dairesi Başkanlığına bağlı olarak görev yaparlar. MADDE 9 – (1) Denetimin heyet halinde yapılması esastır.

Sağlık kurulu raporunda kan tahlilinde nelere bakılır?​

Kandaki lökosit sayısı ve çeşitli parametrelere bakılarak çalışanın genel sağlık durumu değerlendirilir. Tam kan sayımı ile anemi (kansızlık), kanda enfeksiyon, lösemi dahil bir çok kanla ilgili rahatsızlığın tespit edildiği kan testidir.
Gemi adamlarının gemiadamı olmak için yaptırmaları gereken ilk genel muayeneleri nasıl yapılmalıdır?
İlk kez gemiadamı olmak için başvuran gemiadamı adaylarının, periyodik muayenesini zamanında yaptırmayan gemiadamlarının ve sıralı üç periyodik muayenesini yaptırarak periyodik muayene sınırını tamamlamış gemiadamlarının genel muayene için; sağlık kurulu bulunan yetkilendirilmiş sağlık kuruluşuna şahsen başvurmaları …

Sınırlı kaptan ne demek?​

Gemipersoneli.com. 2) Sınırlı Kaptan; yakın kıyısal sefer bölgesinde sefer yapan 500 GT’den küçük gemilerde sınırlı kaptan olmak için müracaat edenlerden, şartlarını sağlayanlar “Sınırlı Kaptan” yeterliğini almaya hak kazanırlar.

Gemi denetimi nedir?​

Liman Devleti Denetimleri (PSC), geminin ve ekipmanının durumunun uluslararası düzenlemelere uygun olduğunu ve geminin bu kurallara uygun olarak işletildiğini denetlemek için yapılan ulusal limanlardaki yabancı gemilerin denetlenmesidir.
Bayrak devleti denetimi nedir?
Bayrak Devleti – Flag State. Bayrak devleti, güvenlik, deniz ve hava kirliliğini önlemekle ilgili tedbirlerin alır. Tedbirlerin belgelendirilmesi, bu belgelerin denetlenmesi de dahil olmak üzere, bayrağı altında kayıtlı gemiler üzerindeki düzenlemeleri uygular.

Gemilerde bulunan can salları kaç ayı geçmeyen aralıklarla kontrol edilmelidir?​

4.3 Matafora ile denize indirilen can sallarının kullanılması için gemi eğitimi, bu araçlara sahip gemilerde 4 ayı geçmeyen aralıklarla yapılacaktır.

Gemilerin belgelendirme sorumluluğu hangi makamdır?​

MADDE 9 – (1) Türk gemilerinin denetim hizmetleri, bütün denetim faaliyetlerini kapsar ve İdarenin merkez birimleri, bölge müdürlükleri, gemi denetim birimleri ve denetim görevlileri yoluyla, İdarenin sorumluluğundadır.
Bayrak devleti, güvenlik, deniz ve hava kirliliğini önlemekle ilgili tedbirlerin alır. Tedbirlerin belgelendirilmesi, bu belgelerin denetlenmesi de dahil olmak üzere, bayrağı altında kayıtlı gemiler üzerindeki düzenlemeleri uygular. Bir gemi bayrak devleti yasaları uyarınca faaliyet gösterir.
Gemide talimleri kim belirler?
ÜÇÜNCÜ ZABİT (DÖRDÜNCÜ KAPTAN – EFENDİ KAPTAN): kontrollerini yapar, saptadığı arızaları Gemi Kaptanına rapor eder. Gemi personelinin acil durumlara hazırlıklı olması için yapılan eğitim ve talimlerin kaydını tutar.

Cargo Ship Equipment kim tarafından verilir?​

Ulaştırma bakanlığı tarafından verilir.

Gemi sertifikaları nelerdir?​

1) Gemi Tasdiknamesi. ( Ship’s Reqister Card )
Gemi Denetimleri ve Gemi Sağlık Sertifikası hangi kurum tarafından verilir?
Gemi İlaç ve Tıbbi Donanım Sertifikası Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün doktor bulunan tüm Sahil Sağlık Denetleme Merkezleri Gemi İlaç ve Tıbbi Donanım Sertifika Belgesi düzenlemeye yetkilidir.

Liman devleti ne demek?​

Liman devletleri, gemileri denize elverişli halde sefer yapmaları hususunda inşa, dizayn, ekipman, donanım vb. konular çerçevesinde denetlemektedirler. Liman devleti denetimleri, emniyet, güvenlik ve çevre açısından standart altı deniz taşımacılığı ile mücadelede önemli bir role sahiptir.

Kolay bayrak ne demek?​

Kolay Bayrak Nedir? Gemilerin herhangi bir devletin bayrağını taşıma zorunluluklarını onlara tescil kolaylığı, vergi muafiyetleri, istihdamla ilgili sınırlamaların bulunmayışı gibi avantajlar sağlayan ve bu avantajlarla gemi sahiplerince çoğunlukla tercih edilen devletlerdir.
Liman Otoritesi nedir?
Liman otoriteleri limanlarda rekabet ve işbirliklerinin oluşturulması, liman faaliyetleri hakkında düzenli raporların sunulması, yerel yönetimlerle birlikte estetik, tarihsel ve çevresel değerlerin korunması için faaliyetler yürütmesi ve liman arazisi kullanımına ilişkin yerel yönetimlerle yakın ilişkilerin yürütülmesi …

STCW sertifikaları nelerdir?​

Petrol Ve Kimyasal Madde Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin Temel Eğitim Belgesi. Sıvılaştırılmış Gaz Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin Temel Eğitim Belgesi. Sıvılaştırılmış Gaz Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin İleri Eğitim Belgesi. Kimyasal Madde Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin İleri Eğitim Belgesi.

5 temel STCW sertifikası nedir?​

b) Temel ilkyardım eğitimi, c) Yangın önleme ve yangınla mücadele eğitimi, d) Personel güvenliği ve sosyal sorumluluk eğitimi, e) Cankurtarma araçlarını kullanma yeterliği eğitimi görmek zorundadırlar.

Geri