AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gemilerde hangi tip sac celik malzeme kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gemilerde hangi tip sac çelik malzeme kullanılır?​

Gemi inşaatında genelde kullanılan çelik fiyat, özellik ve bulunabilirlik yönünden uygun olan “yumuşak çelik (= mild steel)” malzemedir.
Döşek gemi nedir?
Dip birleştirmelerde; boyu 120 m’ye kadar olan gemilerde enine, boyu 120 m’den fazla olan gemilerde boyuna yerleştirilen üzerinde menhol, hafifletme delikleri ve su delikleri olan levha sacdan yapılan gemi yapı elemanlarına dolu döşek denir.

Gemiler neden paslanmaz?​

Denizcilik ve gemi inşa alanında da tuzlu ortamlarda paslanmaya olan yüksek dayanımları nedeni ile kullanılmaktadır. Paslanmaz çeliklerin bazı çeşitler tuzlu ortamlara karşı aşır derecede dayanıklıdır.
Gemi çeliği nedir?
Gemi bünyesi ince levhaların birleştirilmesinden meydana gelen, çok sayıda stifnerlerle takviye edilmiş bir kabuk sistemidir. Gemi yapımında kullanılan, çelik sac, band ve levhalar TS 6070’de (Ekim 1988) ve çelik çubuklar ve profiller TS 6937’de (Nisan 1989) standartlaştırılmıştır.

Paslanmaz çelik üretiminde kullanılan şey nedir?​

Krom ve Nikel Krom, paslanmaz çeliği paslanmaz hale getiren elementtir. Paslanmaz çelik yapımında %25’e varan değerde krom ilave edilmesi, malzeme yüzeyinde bir oksit tabakası oluşturur ve paslanmaya karşı koruma sağlar.
Stringer ne demek gemi?
gemi yapisinda bulunan perdelerde dikey eksenli kullanilan takviye elemanidir,turkceye stifner olarak gecmistir,ekurisi icin (bkz: stringer).

Baş pik tankı nedir?​

Baş pik tank: Geminin baş kasarasının altında bulunan balast tankı. yerlere asılır. kamara girişlerinde, devamlı gözlerinin çarpabileceği ve alınabileceği yer ve şekilde bulunur.
Gemi hangi ağaçtan yapılır?
Gemi inşasında en çok tercih edilen kereste çeşitleri; meşe, çam, karaağaç, kestane, ceviz, şimşir, ıhlamur ve çınardır.

Geminin ortasına ne denir?​

Sintine: Geminin iç dip kısmıdır. Borda: Geminin dış yan yüzeyidir. Alabanda: Geminin iç yan yüzeyidir. Baş: Geminin ön ve ileri kısmıdır.
 
Geri
Üst