AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gemilerde calisanlar ne kadar maas alir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gemilerde çalışanlar ne kadar maaş alır?​

Çalışılan gemi şirketine göre de değişmesiyle birlikte mesafe, dönem de etki eden bir faktördür. Aylık maaşları 4.000 $ ‘a kadar yüksek ve 2.125 $ kadar düşük olan sıradan denizci maaşlarının çoğunluğu şu anda 2.583 $ ile 3.458 $ arasında değişmektedir.

Yolcu gemisinde çalışmak için ne gerekli?​

Yolcu gemilerinde çalışmak için neler gerekli?
Gemi de nasıl çalışılır?
Gemilerde çalışmak isteyen kişiler öncelikle bir liman cüzdanına sahip olmak zorundadır. Bu liman cüzdanını almak için gemici, yağcı, aşçı, kamarot gibi alanlarda eğitim veren kurs ve okullara başvuru yapmalısınız. Yaklaşık 40 gün süren gemi adamı kursunun ardından Liman Cüzdanına sahip olabilirisniz.

Gemi adamı Cüzdanı ne kadara mal olur?​

(377,60 TL’den az, 25.463,10 TL’den çok olamaz.) (Belge mevcut olmaması veya belgede bedeli yazılı bulunmaması veya rayiç bedelden küçük olması hallerinde emsal bedeli üzerinden harç alınır.

Gemi adamı olur sağlık raporunda nelere bakılıyor?​

Periyodik Sağlık Raporu
Gemi adamı Güverteci ne iş yapar?
Güverte Reisi Gemi çöpünün türüne göre ayrılmasında Birinci Zabite yardım eder. Demirlerken ırgatın başında Birinci Zabite yardım eder. Limanda ve seyirde 08:00-17:00 arasında çalışır.
3.kaptan ve 3. mühendis konumunda çalışan gemi adamları 3 bin 500 ile 4 bin 300 dolar arası ödeme alır. Reis, fitter, aşçı ve lostromo konumunda çalışan gemi adamları 2 bin 200 dolar ödeme alır. Usta gemiciler ve yağcılar 1700 dolar ödeme alır. Kamarotlar 1500 dolar ödeme alır.

Kaç yılda 1 kaptan olunur?​

Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır. Staj dönemini tamamladıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığı’nın yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmek gerekmektedir.

Gemi işi nasıl bulunur?​

Gemi adamı Cüzdanı kaç para?
Eğitimin içeriğine göre değişiklik göstermesiyle birlikte günümüzde gemi adamı kursu ücreti tahminen 1500TL ile 3500TL arasındadır. Bu eğitimlerin sonucunda ilerlemek istediğin kariyer konusunda güzel fırsatlar ile karşılaşmanıza olanak sağlayacaktır.

Gemide çalışanlar ne iş yapar?​

Demirlerken ırgatın başında Birinci Zabite yardım eder. Limanda ve seyirde 08:00-17:00 arasında çalışır. GEMİCİ: Çalışılan geminin özelliğine göre değişse de, Gemicinin genel olarak güvertede bulunan sistemlerin bakımını, tutumunu, onarımını yapmak, güvertede vardiya tutmak gibi görevleri vardır.

Gemide çalışmak için ne yapmak lazım?​

T.C kimlik kartı aslı ve fotokopisi, 4 adet vesikalık fotoğraf, başvuru talep formu, STCW belgeleri, harç dekontu, öğrenim belgesi, diploma, gemi adamı sağlık raporu, adli sicil kaydı belgesi, nüfus müdürlüğünden parmak izi kaydı, askerlik durum belgesi, ikametgâh belgesi.
Uzak yol kaptanı ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar

Gemi kaptanları kaç ay çalışır?​

Denizciler ortalama olarak yılda 6-8 ay çalışır. İzinlerde başka gelirleri olmadığından cepten yerler. Örneğin 14 bin tl maaşı olan bir kaptan 6 ay çalışıp, kalan diğer 6 ayda izin yapsa maaşı 7 bin tl’ye düşer.

Gemi iş ilanları Gerçek mi?​

Son dönemde gazete ve internet sitelerinde çok sayıda “gemilerde yüksek maaşlı iş” vaadi içeren ilan bulunuyor. Birçok işsiz yurttaş bu ilanların büyüsüne kapılıyor, ilanları veren firmalarla irtibata geçiyor ve tezgahın içine çekiliyor. Yapılan araştırma insanların iş vaadiyle kandırıldığını gözler önüne seriyor.
Gemi adamı iş bulabilir mi?
Sadece milli bayraklı gemilerde değil, uluslararası ticaret yapan yabancı bayraklı gemiler ve şirketlerde de çalışabilirsiniz. Denizde tecrübe kazandıktan sonra karada denizcilikle ilgili branşlarda iş yapan şirketlerde de iş bulma olanağınız çok yüksektir.

Gemi adamı sağlık raporu kaç TL 2021?​

Gemi Adamı Sağlık Raporu Ücreti Gemi Adamı Sağlık Raporu için devlet tarafından talep edilen herhangi bir ücret bulunmamaktadır. Yalnız söz konusu raporu elde edebilmek için muayene olmanız gerekmektedir.

STCW belgesi kaç para?​

Eğitim Programı ve Fiyatlar
Gemi mürettebatı nasıl olunur?
Gemi adamı olmak için öncelikle istenilen gemi personeli alanı seçilmesi gerekmektedir. Gemi personeli alanı seçildikten sonra, alana uygun olarak açılan gemi adamı kurslarına gidilir. Kurs sürecinde başarılı bir eğitim alan gemi personeli adayları, kurs sonunda gemi adamı sınavlarına girmelidir.

Gemide gemici ne iş yapar?​

GEMİCİ: Çalışılan geminin özelliğine göre değişse de, Gemicinin genel olarak güvertede bulunan sistemlerin bakımını, tutumunu, onarımını yapmak, güvertede vardiya tutmak gibi görevleri vardır.

Gemide çalışmak için hangi belge lazım?​

Gemi Adamı olabilmek için alınması gereken en önemli belge ” gemi adamı sağlık raporu ” belgesidir. Bu belgeyi alabilmek için ise T.C. vatandaşı olmak, sabıka kaydı bulunmamak, uyuşturucu madde kullanmamak, eğitim ve askerlik durumunu gösteren belgeler sunmak gibi maddeleri de içinde bulundurur.

Geri