AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gemideki tasinabilir yangin sonduruculer kac kg dan fazla olamaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.553
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gemideki taşınabilir yangın söndürücüler kaç kg dan fazla olamaz?​

Bulunduğu yerler kullanım amacına uygun olarak değişir. Boyutları 2 kg olandan 50 kg olana kadar değişir. Portatif yangın söndürücüler aylık olarak kontrol edilirler.

2 geminin karaya oturması sonrası kurtulduktan sonra yapılacak işler nelerdir?​

ÇATIŞMADAN SONRA YAPILACAK İŞLER
- Yara geçici olarak kapatılmalı veya gemi tamire alınmalı.
- Müşterek hasar tespiti yaptırılır.
- Sahil otoritesine kaptan kayıtları ve jurnal kayıtları verilir.
- Deniz raporu alınmalı.
- Karşı tarafa protesto çekilir.
- Gerekiyorsa yük ve yakıt limbo edilmeli veya boşaltılmalı.
Gemi yangın planı nedir?​
2.1. Yangınla mücadele unsurlarının yerlerinin gösterildiği gemi planlarına yangın planı denir. Bu planlar yangın sırasında acil durum müdahale ekipleri tarafından durum muhakemesi amacı ile kullanılır.

Denizde Acil Durum Nedir?​

Denizde Acil Durum Nedir?
Acil durumlara hazır olmak ; Teknelerde, su almak, yangın, karaya oturmak, direk kırılması, fırtınaya yakalanmak, düşme sonucu yaralanma, motor bozulması, yakıt bitmesi vs. gibi acil durumlar olabilir.

Deniz Sörveyi nedir?​

Deniz Sörveyi nedir?
Denizcilikle ilgili mevzuat veya uluslararası sözleşme kurallarına göre sörvey mahallerinde denetim yapan, rapor hazırlayan ve sonuçlarını belgelendiren kişidir.

Gemi düdüğü ile çalan üç uzun düdük ne anlama gelir?​

Mr Mob : Denize adam düştü (MOB-Man Overboard) anlamına gelir. Aynı zamanda gemi düdüğünden 3 uzun düdük çalarak mors koduyla “oscar” işareti verilir.

Batmakta olan bir geminin yardıma ihtiyacı olduğunda çekeceği mesajın kategorisi ne olur?​

Batmakta olan bir geminin yardıma ihtiyacı olduğunda çekeceği mesajın kategorisi tehlike durumu “Distress” olur.
Gemi karaya oturdu ne demek?​
seyir esnasında geminin dibinin denizin dibine temas etmesi hali. gemi personeli veya donanımındaki bir kusur neticesinden dolayı olabileceği gibi bilinçli bir şekilde de yapılmış olabilir. feribotlara da has olabilen bir eylem.

Gemilerde acil durum acil ekip ekibinin görevleri nelerdir?​

Gemilerde acil durum acil ekip ekibinin görevleri nelerdir?
Gemide bulunan emniyet sistemlerinin (filikalar, yangın söndürücüler, yangın alarmları vb.) kontrollerini yapar, saptadığı arızaları Gemi Kaptanına rapor eder. Gemi personelinin acil durumlara hazırlıklı olması için yapılan eğitim ve talimlerin kaydını tutar. Limanda iken Birinci Zabite operasyonlarda yardım eder.

Deniz güvenliği nedir?​

Deniz güvenliği nedir?
Uluslararası denizcilik gündeminde giderek yaygınlık kazanan bir kavram olan deniz güvenliği (maritime security), limanlar ve açık denizlere uzanan denizcilik faaliyetlerinin yarattığı doğal ve insanî tehditler ile tehdit algısından uzak olunmayı ifade etmektedir.

Geminin denize elverişlilik belgesi nedir?​

Denize Elverişlilik Belgesinin gemide bulundurulması zorunludur. Denize Elverişlilik Belgesi düzenlenmesine yönelik olarak, kara ve deniz sörveyi yapılarak geminin tahsis edildiği hizmete uygun olup olmadığının sörveyidir. belge yayımlanmasına esas olan sörveydir.

Üç kısa düdük ne anlama gelir?​

Bir kısa düdük: Rotamı sancağa doğru alıyorum, sancak tarafına dönüyorum. İki kısa düdük: Rotamı iskeleye doğru alıyorum, iskeleye tarafa dönüyorum. Üç kısa düdük: Makinam tornistanda. Beş kısa düdük: Niyetinizi anlamıyorum, benden neta geçiniz.
 
Gemideki taşınabilir yangın söndürücüler genellikle 2 kg ile 50 kg arasında değişen boyutlara sahiptir. Ancak, taşınabilir yangın söndürücülerin ağırlığı gemide bulundukları yere ve kullanım amacına göre değişebilir. Bu nedenle, bir yangın söndürücünün maksimum ağırlığına ilişkin kesin bir kural olmamakla birlikte, genel olarak 50 kg'dan fazla olmamaları tavsiye edilir.

Gemilerde yaşanan acil durumlar ve bu durumlarla başa çıkma yöntemleri oldukça önemlidir. Örneğin, gemilerin karaya oturması durumunda yapılması gereken işler arasında yara geçici olarak kapatılması veya geminin tamire alınması, müşterek hasar tespiti yapılması, sahil otoritesine kaptan kayıtları ve jurnal kayıtlarının verilmesi, deniz raporu alınması, karşı tarafa protesto çekilmesi, gerekirse yük ve yakıt limbo edilmesi veya boşaltılması gibi adımlar yer alır.

Ayrıca, gemi yangın planı, yangınla mücadele unsurlarının yerlerini gösteren planlardır ve acil durum müdahale ekipleri tarafından yangın sırasında kullanılır. Yangınla mücadele konusunda planlı ve etkili bir şekilde hareket etmek, gemideki güvenliği sağlamak açısından son derece önemlidir.
 
Geri
Üst