AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gemi kaptani neden nikah kiyar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gemi kaptanı neden nikah kıyar?​

Ozan Koltuk – Gemi bayrağı ülke sınırları dışında,geminin taşıdığı bayrağın toprağı olarak sayılır. Gemi toprak parçası olarak sayıldığından kaptan da o parçanın en yetkilisidir. Bu durumda kaptan denizde nikah kıyabilir ve bunu geminin jurnaline yani kayıt defterine yazar.

Kaptan nikahı Türkiye’de geçerli mi?​

Gemi toprak parçası olarak sayıldığından kaptan da o parçanın en yetkilisidir. Bu durumda kaptan denizde nikah kıyabilir ve bunu geminin jurnaline yani kayıt defterine yazar. Sonrasında ilgili kamu kuruluşuna bu yazı ile birlikte başvurulup resmi nikah haline çevrilebilir.

Kaptanın yetkileri nelerdir?​

Kaptanın yetkileri nelerdir?
Gemi bağlama limanı dışında bulunduğu sırada kaptan; geminin donatılmasına, yakıt ve kumanyasına, gemi adamlarına, geminin denize ve yüke elverişli bir hâlde tutulmasına ve genel olarak yolculuğun güvenli bir şekilde sürdürülmesine ilişkin her türlü işlem ve tasarrufları üçüncü kişilerle donatan adına yapmaya …

Deniz kaptanı nikah kıyar mı?​

uluslararası sularda geçerli bir işlemdir.. birinci kaptan çiftin nikahını kıyar ve seyir defterine * nikahla ilgili ayrıntılı bilgileri yazar.. evlenen çifte bir sertifika verir.. geminin yanaştığı ilk limanda bu belgelerle nüfus memurluğuna gidilerek nikah kayıtlara geçirilir ve evlilik cüzdanı alınır..

Gemi kaptanları nikah kıyabilir mi?​

Kaptan yardımcıları kimdir?​

Kaptan yardımcıları kimdir?
Gemilerde Kim Ne İş Yapar Gemi Personelinin Görevleri
- Kaptan (Süvari Bey)
- Birinci Zabit (İkinci Kaptan)
- İkinci Zabit (Üçüncü Kaptan)
- Üçüncü Zabit (Dördüncü Kaptan)
- Baş Makinist-Mühendis (Çarkçıbaşı)
- İkinci Makinist-Mühendis (İkinci Çarkçı)
- Üçüncü Makinist-Mühendis (Üçüncü Çarkçı)

Kaptan kime denir?​

Kaptan, bir geminin sevk ve idaresinden sorumlu olan en yetkili amir sıfatına sahip olan gemi adamı olup, aynı zamanda hukuken de şirketi gemi personeline ve üçüncü taraflara karşı temsil eden kişi.

Uzak yol kaptanı ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Uzakyol Kaptanı | 18.320 | 52.720
Güverte Lostroması | 4.580 | 11.580

2 kaptan maaşı ne kadar?​

2 kaptan maaşı ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
İkinci Kaptan | 25.950 | 52.590
Güverte Lostroması | 4.580 | 11.580

Uçakta nikah kıyılır mı?​

Ancak uçakta resmi nikah kıyılması imkanı henüz yok. Sadece gelin ve damadın bulunduğu, 18 bin dolardan başlayan düğün paketinin yanı sıra ‘gökyüzünde büyük düğün’ paketi 28 bin dolardan başlıyor. Bu pakete dahil düğünlerde daha büyük uçaklar kullanıldığından ayağa kalkarken çömelmek zorunda kalınmıyor.
 
Gemi kaptanlarının denizde nikah kıyabileceği konusu oldukça ilginç ve özeldir. Gemi kaptanları, uluslararası sularda geçerli olmak üzere çiftlerin nikahlarını kıyabilirler. Gemi kaptanları, geminin jurnaline yani kayıt defterine nikah ile ilgili detayları yazarak evlenen çifte bir sertifika da verebilirler. Daha sonra geminin yanaştığı ilk limanda, bu belgeler ile nüfus memurluğuna başvurularak resmi nikaha dönüştürülebilir ve evlilik cüzdanı alınabilir.

Gemi kaptanlarının nikah kıyabilmesi, gemi bayrağının uluslararası sularda bir ülkenin toprağı olarak kabul edilmesi ve kaptanın o parçanın en yetkili kişisi olmasından kaynaklanır. Bu durumda kaptan, geminin toprak parçası olarak nitelendirildiği için nikah kıyabilmektedir.

Kaptanın yetkileri arasında geminin donatılması, yakıt ve kumanyası, gemi adamları, geminin denize ve yüke elverişli bir şekilde tutulması, yolculuğun güvenli bir şekilde sürdürülmesi gibi konular yer almaktadır. Kaptan, gemi bağlama limanı dışında bulunduğu süreçte gemi ile ilgili tüm işlemleri ve tasarrufları üçüncü kişilerle donatan adına yapmaya yetkilidir.

Kaptanlar yardımcıları ise gemi personelinin içerisinde yer alan ve belirli görevleri olan kişilerdir. Kaptan yardımcıları arasında Birinci Zabit (İkinci Kaptan), İkinci Zabit (Üçüncü Kaptan), Üçüncü Zabit (Dördüncü Kaptan), Baş Makinist-Mühendis (Çarkçıbaşı), İkinci Makinist-Mühendis (İkinci Çarkçı), Üçüncü Makinist-Mühendis (Üçüncü Çarkçı) gibi unvanlar yer almaktadır.

Kaptanlar, geminin sevk ve idaresinden sorumlu olan en yetkili amir sıfatına sahip olan gemi adamlarıdır. Aynı zamanda hukuken şirketi gemi personeline ve üçüncü taraflara karşı temsil eden kişilerdir.

Uzak yol kaptanlarının maaşlarına gelince, kariyerindeki tecrübe ve pozisyonlarına göre değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak uzak yol kaptanlarının maaşının 52.720 gibi bir rakamda olduğu söylenmektedir.

İkinci kaptanların maaşları da kariyerlerindeki deneyim ve pozisyonlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Genellikle ikinci kaptanların maaşlarının ortalama 52.590 civarında olduğu belirtilmektedir.

Uçakta resmi nikah kıyılması hala mümkün olmasa da bazı özel düğün paketlerinde gelin ve damadın bulunduğu uçaklarda düğünler düzenlenebilmektedir. Ancak resmi nikah için uçakta henüz bir uygulama bulunmamaktadır.
 
Geri
Üst