Gemi acentasi ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gemi acentası ne iş yapar?​

Gemi Acenteleri, deniz taşıt ve araçları ile yolcu ve yük taşımalarında gemi sahibi, kaptanı, işleticisi ve/veya kiracısı nam ve hesabına üçüncü kişi ve kuruluşlara karşı hak ve menfaatlerini tayin edilen bölge içinde koruyan ve bunun karşılığında ücret alan kişi ve kuruluşlardır.

Gemi operasyonları nelerdir?​

Geminin limana gelişinden kalkışına kadar geçen sürede, konteynerlerin rıhtım ile gemi arasındaki yükleme ve tahliye hareketlerini ve bu hareketler sırasında ortaya çıkan işlemleri kapsamaktadır.
Gemi operasyon memurunun temel sorumluluğu; gemi hareketlerini, liman işlemlerini ve denizcilik ile ilgili faaliyetleri düzenlemektir. Meslek profesyonellerinin diğer görevleri şu başlıklar altında toplanabilir; Mesleki gelişimi sürdürmek.
Gemi Acenteliği türleri nelerdir?
Gemi acentelerinin türleri; kiracı acentesi, koruyucu acente, liman acentesi, rezervasyon acentesi, tarifeli gemi acentesi (liner agent) ve ana acente-alt acente şeklinde sıralanabilir.
Koruyucu acentesi hangi masrafları karşılar?
Koruyucu Acentelik Hizmetlerimiz : Havalimanında Transit Vize İşlemleri, Karşılama Servisi, Otel Konaklama, Gemiye Katılım da dahil olmak üzere tüm Personel Değişim Hizmetleri. Gemi Kaptanı Nakit Avans Teslimi. Tatlı Su ve Kumanya Teslim Organizasyonu. Yağ ve Yakıt İkmal Organizasyonu.

Rıhtım operasyonu nedir?​

Konteyner terminali sahalarından ya da liman kapısından taşıyıcı araçlarla rıhtım vincine getirilen konteynerlerin, rıhtım vinci tarafından rıhtıma yanaşmış gemiye yüklenmesi ihracat sürecini ifade etmektedir. Zaman zaman rıhtıma yanaşan gemiden rıhtım vinci aracılığıyla dolu bir konteyner rıhtıma indirilir.

Limanlarda operasyon departmanının görevleri nelerdir?​

Liman operasyon elemanı; görev aldığı limanda elleçleme adı verilen, yükleme ve boşaltım işlemlerini denetler. Elleçleme işlemlerinin kayıtlarını tutar ve kontrollerini gerçekleştirir.
Bağlı bulunduğu hatta çalışan gemilerin ve gemiadamlarının operasyonel işlemlerini yürürlükte bulunan mevzuata uygun olarak zamanında ve düzenli olarak yapan, göreviyle ilgili yazı, kayıt ve arşivleme hizmetlerini yerine getiren kişidir.
Gemi acente memuru ne iş yapar?
Gemi Acente Personeli, liman, gümrük, sahil sağlık ve emniyet idareleri ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarda, acentelik işlemleri yapan ve kendilerine Denizcilik Müsteşarlığınca tanıtım kartı düzenlenen kişilerdir.

Geri