Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gelmişin Zıt Anlamlısı Nedir?

zeberus

Yeni Üye
zzzzzzzzzzzzzzGelmişin zıt anlamlısı nedir? Bu sorunun cevabı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Geçmiş zamanın zıt anlamı olan bir kelime arayışı içinde olanlar öncelikle “gelecek” kelimesine yönelebilirler. Ancak, diğer seçenekleri de göz ardı etmemek gerekir. Bugün, dilimizde kullanılan zıt anlamlı kelimeler arasında “gelmek” kelimesi için alternatifler mevcuttur. Bu alternatifler; gitmek, ayrılmak, geri çekilmek, uzaklaşmak gibi kelimelerdir. Yine de, en yaygın kullanılan zıt anlamlı kelime “gitmek” olarak bilinir. Dilimizde sıklıkla kullanılan bu kelime, geçmiş zamanın zıt anlamını ifade etmek için kullanılabilir.
İçindekiler

Gelmişin zıt anlamlısı nedir?​

Gelmişin zıt anlamlısı ‘gelecektir’ veya ‘gelecek’ olabilir. ‘Gelmiş’, geçmişte gerçekleşmiş olan eylemleri ifade ederken ‘gelecek’, ileride gerçekleşecek olan eylemleri ifade eder. Bu nedenle, ‘gelecektir’ veya ‘gelecek’ kelimesi, ‘gelmiş’ kelimesinin zıt anlamlısı olarak kullanılabilir.

Gelmişin karşıtı nedir?​

‘Gelmişin karşıtı’ ifadesi, ‘gelecektir’ veya ‘gelecek’ kelimeleri ile açıklanabilir. ‘Gelmiş’, geçmişte gerçekleşen eylemleri ifade ederken, ‘gelecek’ ise ileride gerçekleşecek olan eylemleri ifade eder. Dolayısıyla, ‘gelecektir’ veya ‘gelecek’ kelimesi, ‘gelmişin karşıtı’ olarak kullanılabilir.

‘Gelmiş’ kelimesinin zıt anlamı nedir?​

‘Gelmiş’ kelimesinin zıt anlamı, ‘gelecektir’ veya ‘gelecek’ kelimeleri ile açıklanabilir. ‘Gelmiş’, geçmişte gerçekleşmiş olan eylemleri ifade ederken, ‘gelecek’ ise ileride gerçekleşecek olan eylemleri ifade eder.

Gelmişin anlamı nedir?​

‘Gelmiş’, geçmişte gerçekleşmiş olan eylemleri ifade eden bir fiildir. Örneğin, “Dün gece eve gelmiştim” cümlesinde ‘gelmiştim’ kelimesi, geçmişte gerçekleşen eylemi ifade eder.

Gelmiş kelimesinin anlamı nedir?​

‘Gelmiş’, geçmişte gerçekleşmiş olan eylemleri ifade eden bir fiildir. Örneğin, “Dün gece eve gelmiştim” cümlesinde ‘gelmiştim’ kelimesi, geçmişte gerçekleşen eylemi ifade eder.

Gelmiş kelimesinin zıt anlamı nedir?​

‘Gelmiş’ kelimesinin zıt anlamı, ‘gelecektir’ veya ‘gelecek’ kelimeleri ile açıklanabilir. ‘Gelmiş’, geçmişte gerçekleşen eylemleri ifade ederken, ‘gelecek’ ise ileride gerçekleşecek olan eylemleri ifade eder.

Gelmişin eş anlamlısı nedir?​

‘Gelmişin eş anlamlısı’, ‘geçmiş’ kelimesi olabilir. ‘Gelmiş’, geçmişte gerçekleşen eylemleri ifade ederken, ‘geçmiş’ kelimesi de aynı anlamı ifade eder.

Gelmişin başka bir kelime ile anlamı nedir?​

‘Gelmiş’, ‘geçmiş’ kelimesi ile eş anlamlı olarak kullanılabilir. ‘Gelmiş’, geçmişte gerçekleşen eylemleri ifade ederken, ‘geçmiş’ kelimesi de aynı anlamı ifade eder.

Gelmiş kelimesi ne anlama gelir?​

Gelmiş kelimesinin eş anlamı nedir?​

‘Gelmişin eş anlamlısı’, ‘geçmiş’ kelimesi olabilir. ‘Gelmiş’, geçmişte gerçekleşen eylemleri ifade ederken, ‘geçmiş’ kelimesi de aynı anlamı ifade eder.

Gelmişin diğer anlamı nedir?​

‘Gelmişin’ diğer anlamı yoktur. ‘Gelmiş’, geçmişte gerçekleşen eylemleri ifade eder.

Gelmiş kelimesinin Türkçe anlamı nedir?​

Gelmişin İngilizce karşılığı nedir?​

‘Gelmişin’ İngilizce karşılığı ‘past’ veya ‘came’ olabilir. ‘Past’, geçmişte gerçekleşmiş olan eylemleri ifade ederken, ‘came’ ise gelmiş anlamına gelir.

Gelmiş kelimesi hangi zamanı ifade eder?​

‘Gelmiş’, geçmiş zamanı ifade eden bir fiildir. Örneğin, “Dün gece eve gelmiştim” cümlesinde ‘gelmiştim’ kelimesi, geçmişte gerçekleşen eylemi ifade eder.

Gelmişin İngilizce anlamı nedir?​

‘Gelmişin’ İngilizce anlamı ‘past’ veya ‘came’ olabilir. ‘Past’, geçmişte gerçekleşmiş olan eylemleri ifade ederken, ‘came’ ise gelmiş anlamına gelir.

Gelmiş kelimesi ne zaman kullanılır?​

‘Gelmiş’, geçmişte gerçekleşen eylemleri ifade etmek için kullanılır. Örneğin, “Dün gece eve gelmiştim” cümlesinde ‘gelmiştim’ kelimesi, geçmişte gerçekleşen eylemi ifade eder.

Gelmiş kelimesi hangi fiilin çekiminden gelir?​

‘Gelmiş’ kelimesi, ‘gel-‘ fiilinin geçmiş zaman çekiminden gelir. ‘Gel-‘ fiili, ‘gelmek’ eyleminin kök fiilidir.

Gelmişin cümle içinde kullanımı nasıl olur?​

Gelmiş, cümle içinde geçmişte gerçekleşen eylemi ifade eder. Örneğin, “Dün gece eve gelmiştim” cümlesinde ‘gelmiştim’ kelimesi, geçmişte gerçekleşen eylemi ifade eder.

Gelmişin Zıt Anlamlısı Nedir?​

Gelmişin zıt anlamlısı nedir?
Gelecek
Önceden
Geçmiş
Gelmek yerine kullanılan kelime nedir?

Gitmek
Kalmak
Gitmemek
Geride kalmak
Ulaşmamak
zzzzzzzz