- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Gelişimsel danışmanlık Nedir?
Testin sonuçlarına bakıldığında çocuğunuzun şuanda hangi gelişim basamağında olduğu öğrenilir. Böylece çocuğun gelişiminde herhangi bir gerilik saptandığında gerekli erken müdahale için uzman tarafından yönlendirilirsiniz.PDR nin tanımı nedir?
Açılımı psikolojik danışmanlık ve rehberlik olan PDR birimi, öğrencilerin gelişimlerini takip ederek, sorunsuz bir eğitim alabilmesi adına karşılaşılan problemlerin çözümünde aktif rol oynayan kişilerdir. Okullarda hizmet veren bu birim ayrıca öğrencilere üniversite ve meslek seçimlerinde de yardımcı olmaktadır.Danışan ve danışman nedir?
Psikolojik danışmayı tanımlamanın pek kolay olmadığını belirten Baloğlu ve Tan’a (1986, s.31) göre psikolojik danışma, “problemli kişi(danışan) ile onun kişisel probleminin çözümüne yardımcı olabilecek uzman kişi (danışman) arasında, problemin çözümüne dönük olarak kişi-kişiye ve yüz yüze cereyan eden psikolojik bir …
PDR ve psikoloji arasındaki fark nedir?
PDR Eğitim Ve Pozitif Psikoloji Ağırlıklıdır; İnsanın Olumlu Yönlerine Odaklanır. Psikoloji İse Daha Çok Patolojik, Nevrotik ve Problemli Bireylerle İlgilenir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümleri ise her ne kadar bazı otoritelerce doğru ve yerinde görülmese de eğitim fakültelerinde eğitim verir.PPDR nedir?
PDR, aslında bir kısaltmadır. Bu kısaltmanın açılımı psikolojik danışmanlık ve rehberlik olarak bilinir. Bazı yerlerde ise rehberlik ve psikolojik danışmanlık olarak geçmektedir. PDR, koruyucu ruh sağlığı hizmeti olarak tanımlanan bir alandır.Danışmanlık nedir ne değildir?
Danışmanlık, danışmanınızın sizi çeşitli tekniklerle tanıması, ona yol arkadaşlığı yapmanızdır. İçten, insancıl, dürüst, bilgili bir profesyonel yaklaşımı gerektirir. Danışmanlar cevabı sizde olan sorular sormanızı sağlar. Birlikte hedef koyar, bu hedeflere ulaşmak için eylem planları yapar, seçenekler üretirsiniz.