Gelisimin temel ilkeleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gelişimin temel ilkeleri nelerdir?​

Gelişimin Temel İlkeleri

Eğitimde davranış ne demek?​

Eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı ve istendik davranış değişikliği meydana getirme sürecidir. Bu süreçte bireyin daha önceden var olan davranışında değişiklik meydana gelebileceği gibi daha önce hiç göstermediği bir davranışı da göstermeye başlayabilir.
Psikoloji nedir ne işe yarar?
İnsan ve hayvan davranışlarını inceleyen psikoloji, insanların hangi durumlarda hangi davranışları sergilediğini inceler. 1879’da Alman psikolog Wilhelm Wundt tarafından Leipzig’de kurulan psikoloji laboratuarı ile de psikoloji, deneysel bilim dalı unvanını kazanmıştır.
Eğitim psikolojisi dersi neden önemlidir?
Öğrencilerin gelişimlerini ve tanınmalarını oldukça yakından etkileyen eğitim psikolojisi bireylere nasıl eğitim verilmesi gerektiği konusunda da eğitim için yol göstericidir. Aynı zamanda öğrenim sırasında kişilerin uygun bir ortamda bulunmasını da eğitim psikolojisi sağlar.

Eğitimin temelleri nelerdir?​

Öğretme ve öğretimin temel hedefi, planlı bir şekilde istendik öğrenmelerin gerçekleşmesidir. Eğitim ise öğrenme, öğretme ve öğretimi kapsayan geniş bir kavramdır. Eğitim, herhangi bir çevrede, planlı veya planlanmamış yaşantılar yoluyla bireysel ve toplumsal hayatın gelişimini ve devamını sağlama sürecidir.

Program geliştirmenin psikolojik temelleri nelerdir?​

Eğitim durumlarını düzenlemede öğrenciyi derse hazırlamadan, hedef davranışı sunmaya, öğrencilerin transfer etme becerilerini geliştirmeden, öğretim hizmetinin niteliğini artırıcı çalışmalara kadar hemen hemen her aşamada psikoloji, program geliştirme çalışmalarının temeli olma niteliğindedir.

Geri