AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gelisime uygun uygulamalar ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.320
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gelişime uygun uygulamalar ne demek?​

Gelişime Uygun Uygulamalar Yaklaşımı (GUU), çocukların nasıl öğrendikleri ve nasıl geliştikleri konusunda bilimsel bilgiye dayanan ve okul öncesi eğitim programları planlanırken göz önünde bulundurulması gereken bir yaklaşımdır.

0 36 aylık çocuklar için eğitim programında gelişimsel özellikler nelerdir?​

Erken çocukluk eğitimi sayesinde çocukların sosyal alanda hoşgörü ve empati becerileri, bilişsel alanda matematiksel ve konumsal algıları ile sorun çözebilme becerileri, dil alanında sesleri ayırt etme, konuşurken sesini doğru kullanabilme ve kendini sözel olarak ifade edebilme becerileri geliştirir.
Bu gelişim alanları şunlardır:
Developmentally Appropriate Practices nedir?
Bir başka ifadeyle, çocukların nasıl geliştiklerine, nasıl öğrendiklerine ve kültürel/bireysel farklılıklarına dayalı uygulamalar bütünüdür (Morrison, 2011).
Okul öncesi eğitim programının genel özellikleri nelerdir?
Okul öncesi eğitim programının genel özellikleri nelerdir

2013 MEB Okul Öncesi Eğitim Programı en çok hangi yaklaşımın temelinde oluşturulmuştur?​

MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı ve Genel Özellikleri merkezli, esnek, dengeli ve oyun temellidir. Keşfederek öğrenme ve yaratıcılığın geliştirilmesi önceliklidir. Günlük yaşam deneyimlerinin ve yakın çevre olanaklarının eğitim amaçlı kullanılmasını teşvik eder. Temalar/konular amaç değil araçtır.

Okul öncesi eğitimde değerlendirme hangi boyutlarda yapılır?​

2006 Okul Öncesi Eğitim Programında değerlendirme süreci: Çocuğun gelişiminin değerlendirilmesi, Programın değerlendirilmesi, Öğretmenin kendini değerlendirmesi olarak üç farklı boyutta ele alınmaktadır.
1. İşlevsel (Görevsel) olmalıdır: *En önemli özelliktir….Uygulanabilir bir program işlevsel olmayabilir.
Okul öncesi eğitimin temel ilkeleri nelerdir?
Okul öncesi dönemde verilen eğitim ile çocukların sevgi, saygı, iş birliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi duygu ve davranışları geliştirilmelidir. Eğitim, çocuğun kendine saygı ve güven duymasını sağlamalı; ona öz denetim kazandırmalıdır.
Çocuk Gelişimi Aşamalı Destek Nedir?
GEDEP nedir? Gelişimsel Destek Programı; 0-36 ay yaş grubundaki temelde normal gelişim gösteren tüm bebek ve çocukların, özelde ise gelişimsel gerilik gösteren, gelişimsel gerilik gösterme riski olan bebek ve çocukların tüm gelişimsel alanlarda desteklenmesine yönelik hazırlanmış bir programdır.

Etkinlik temelli öğretim ne demek?​

Etkinlik-Temelli Öğretim Nedir? öğrencilerin yeterliklerini geliştirmek üzere, planlı ya da kendiliğinden gerçekleştirilen etkinliklerin kullanılmasıdır (Bricker & Cripe, 1992). olan günlük etkileşimlerinden yararlanır. öğretim, çevreyle etkileşimin doğal, işlevsel ve anlamlı olması gerektiğinin üzerinde durur.

Oyun temelli etkinlik nedir?​

Oyun tabanlı eğitim entelektüel büyüme ve problem çözme yeteneklerini uyaran mantıksal düşünmeyi teşvik ederek öğrenmeleri sağlıyor. İş yaşantılarını canlandıran oyunlar her yönü ile işte yaşantılarına rehberlik ederek öğrencilerin öğrenme deneyimini gerçek hayatla ilişkilendirmelerini sağlıyor.
Öğretim Etkinlikleri Modeli Nedir? Öğretim etkinlikleri modeli Gagne’nin bilişsel ve davranışsal kuramları sentezlediği, bilişsel kuramın daha ağır bastığı bir yaklaşımdır. Bu modelde temel amaç öğrenciye problem çözme becerisi kazandırmaktır. Kişinin kendi sorunlarını kendi çözebilmesini sağlamayı amaçlar.
High Scope ilgi köşeleri nelerdir?
High Scope Yaklaşımında Etkin Öğrenme ve Öğrenme Ortamı
High Scope nasıl uygulanır?
High/Scope Programı Piaget’ye göre gelişim, “büyüme” ve “öğrenme” için çeşitli girişimlerde bulunmadır. Bu girişimler, çocuğun çevresinden çeşitli tepkiler alması ve bu tepkileri daha sonraki girişimlerinde tekrar kullanması sonucunda oluşmaktadır.

Gelişim özellikleri ne demek?​

Gelişim çocuğun; öğrenmesi, anlaması, duyması, konuşması, etrafıyla ve kendisiyle ilişkileri, yürümesi, el kol hareketleri, oyunları gibi özelliklerini kapsayan bir süreçtir. Anne karnında başlar ve ömür boyu devam etmektedir.

Somut işlemler dönemi hangi yaş?​

1- Duyusal-Motor Dönem, 0-2 yaş. 2- İşlem Öncesi Dönem, 2-7 yaş. 3- Somut İşlemler Dönemi, 7-11 yaş.
12 yaş ve üzeri yaşlarda görülen bilişsel gelişim dönemidir. çocuk/birey artık soyut düşünebilir. hipotezler kurabilir. analiz, sentez, ve değerlendirme düzeyinde soyutlamalar yapabilir. soyut problemleri sistematik olarak sınayabilir. ulaşılan sonuçlar hakkında genellemeler yapılabilir.
 
Geri
Üst