Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gelisime etki eden faktorler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gelişime etki eden faktörler nelerdir?​

Gelişimde iç ve dış faktörler sol oynar. Kalıtım, sağlık durumu ve duygusal durum gibi iç faktörler ve iklim koşulları gibi dış faktörler. İnsan gelişimi çok yönlü ve karmaşıktır. Tüm süreçler birbirini etkiler ve iç içe geçmiş durumdadır.

Aşağıdakilerden hangisi gelişime etki eden biyolojik faktörlerdendir?​

Biyolojik faktörler arasında genetik etkiler, beyin kimyası, hormon seviyeleri, beslenme ve cinsiyet gibi faktörler bulunur.
Gelişime etki eden çevresel faktörler nelerdir?
Gelişim kalıtım ve çevrenin etkisi ile gerçekleşir. İç salgı bezlerinin ve hormonların salgılanması kişinin büyümesini, fiziksel gelişimini sağlar. Gelişimi doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilecek çevre faktörleri hastalık beslenme, stres, kültür, sosyal grup ve kurumlardır.

Gelişimi etkileyen en önemli faktör nedir?​

1) Kalıtım: Anne ve babadan bireye genetik yollarla geçen yetenek ve özelliklerin tümüne kalıtım denilmektedir. Kalıtım kişinin saç ya da göz rengi, boyu, zihinsel ve fiziksel yetenekleri, duygusal alanları ve fizyolojik yapısı gibi bir çok özelliği belirleyici temel faktördür.

Gelişimle ilgili temel ilkeler nelerdir?​

Gelişimin Temel İlkeleri
Biyolojik faktörler neler?
Biyotik faktörler veya biyotik bileşenler, başka bir organizmayı etkileyen veya ekosistemi şekillendiren herhangi bir canlı faktör olarak tanımlanabilir. Bu, hem ekosistemlerindeki diğer organizmaları tüketen hayvanları hem de tüketilen organizmaları içerir.

Gelişime etki eden doğum öncesi faktörler nelerdir?​

Doğum öncesi düşük kilo. Yetersiz bakım. İlaç bağımlılığı, sigara ve alkol….Gebelikte Bebek Gelişimini Etkileyen Faktörler

Büyüme ve gelişme ilkeleri nelerdir?​

Bu ilkeler şu şekilde sıralanabilir:
Gelişim kuramları nelerdir?
Freud’un psikoseksüel, Erikson’ın psikososyal ve Piaget’nin bilişsel gelişim kuramları insanın gelişimine ilişkin farklı yönleri ele alan 3 klasik kuramdır. Davranışçı ve sosyal öğrenme kuramları ise gelişimi dönemler halinde ele almayan ancak gelişimsel değişmelere ilişkin de açıklamalar olan kuramlardır.

Gelişim Kavramının Anlamı Nedir?​

Gelişme kavramı; büyüme, olgunlaşma ve öğrenmenin etkileşimiyle düzenli, uyumlu ve sürekli bir ilerlemeyi dile getirmektedir. Gelişme ürün olarak ele alındığında, gelişim bu ürünün süreç yönüdür (Koç, Yavuzer, Demir, Çalışkan, 2001).

Biyoçeşitlilik örnekleri nelerdir?​

Örneğin içinde ormanlar, bir göl ve bunların içinde yaşayan canlıları barındıran bir vadi bir ekosistemdir. Dünyanın biyolojik çeşitliliği, insanların binlerce yıldır kullandığı bir temel doğal kaynaktır. Biyoçeşitlilik bizi canlı tutar.

Geri