AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gelisim izlem plani nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gelişim izlem planı nedir?​

Çocuğun gelişimsel izlemi; onun bilişsel, hareket, dil, duygusal ve sosyal alanlarda gelişimini değerlendirmek, gelişimini en uygun şekilde destekleyecek güç kaynaklarını ve öğrenmesini sağlayan ortamları belirlemek ve çocuğun gelişiminin tüm alanlarında sağlıklı ilerlemesini sağlamaktır.
Gelişim kuramları ne işe yarar?
Çocuk gelişimi teorileri, çocukların çocukluk boyunca nasıl değiştiğini ve büyüdüğünü açıklamaya odaklanır. Bu tür kuramlar; sosyal, duygusal ve bilişsel gelişim dahil olmak üzere gelişimin çeşitli yönlerini ele alır. İnsan gelişiminin incelenmesi detaylı ve zengin bir konudur.
Gelişim Dönemi Özellikleri Nelerdir?
Gelişim çocuğun; öğrenmesi, anlaması, duyması, konuşması, etrafıyla ve kendisiyle ilişkileri, yürümesi, el kol hareketleri, oyunları gibi özelliklerini kapsayan bir süreçtir. Anne karnında başlar ve ömür boyu devam etmektedir.

Gelişim nedir ne zaman başlar?​

Gelişim, organizmada döllenmeden başlayarak bedensel, zihinsel, duygusal, dil ve sosyal yönden, belli koşulları olan en son aşamasına ulaşıncaya kadar sürekli ilerleme kaydeden değişimdir (Senemoğlu, 1997:3).
Büyüme ve gelişmenin değerlendirilmesinde ülkemizdeki izlem sıklığı nedir?
Ś Büyüme gelişme değerlendirmesi ve fizik muayenesi yapılır. Ś 5. yaş izleminde anemi açısından değerlendirilir. Ś Erken ergenlik (10-14 yaş), Ś Orta ergenlik (15-18 yaş), Ś Geç ergenlik (19-21 yaş) dönemlerinde 1’er kez olmak üzere en az 3 kez izlem yapılmalıdır.
GIDR ne demek?
Bu amaçla geliştirilen Gelişimi İzleme ve Destekleme Rehberi’nin (GİDR) diğer araçlardan en önemli farkı yöntem olarak ailelerin çocuklarının gelişimleri ile ilgili kaygılarını ve gözlemlerini açık uçlu sorular sorarak değerlendirmesi ve gelişimi destekleme bölümü içermesidir.
Bir öğrenme kuramı, birçok kapsamlı araştırma sonucuna dayalı olarak insanların nasıl öğrendiğini açıklamak üzere oluşturulmuş çeşitli genellemeleri ve ilkeleri içeren bir sistem olarak tanımlanabilir.
 
Geri
Üst