Gelir yonetimin temel anlayisi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gelir yönetimin temel anlayışı nedir?​

Gelir Yönetimi, farklı hizmet sektöründeki müşteriye önceden belirlenmiş fiyattan mal ve hizmetin satılması yönetimidir (Emeksiz ve Akoğlan, 2002). Kara’ya (2008) göre otel ve havayolu işletmelerindeki gelir yönetimi; elde edilen gelirin en yüksek seviyeye ulaşmasıdır.

Başkaları vasıtası ile iş yapmak olarak tanımlanan kavram nedir?​

Yönetim süreci, örgütsel hedeflere erişme gayreti içinde olan herkesin diğerlerini etkileme çabası ile ilgilidir. ‘Başkaları vasıtasıyla iş görme’ olarak da tanımlanabilir. İnsan ilişkileri becerisi ise diğer insanları anlama, güdüleme, etkileme ve insanlarla birlikte çalışabilme becerisidir.
Yönetimin sanat tarafı da yöneticinin karizmasını sağlayan özelliklerinden faydalanıp insanlara bir işi nasıl yapmaları gerektiğini aktarması olarak düşünülebilir. Sonuç olarak yönetim hem bilim hem de sanattır. Bazı yöneticiler için bilim tarafı ağır basarken bazıları için sanat tarafı ağır basar.
Koordinasyon işlevi nedir?
1.4 Koordinasyon (Eşgüdümleme) İşlevi Yönetimde koordinasyon insanların çabalarını birleştirmeyi, zaman açısından ayarlamayı, ortak amaca ulaşmak için faaliyetlerin ardı ardına gelmesini ve birbirleri ile iç içe geçmesini kapsar.
Fayol köprüsü ne demek?
tir. Normal olarak D, G ile haberleşmek için C- B- A- E- F yolunu kullanmalıdır. Fakat bu kurala bağlı kalmak önemli hız ve anlaşım problemlerine yol açacaksa, D, C ye ve G de F ye bilgi vermek suretiyle direk olarak biraraya gelip bir toplantı yapabilirler. Bu olaya Fayol Köprüsü adı verilmektedir.

Yönetim Neden bir bilimdir?​

Yönetim Bilimi bir bilimdir, öyle bir bilimdir ki, incelenen konular tam kesinlik ifade etmez. Yönetim Bilimi uzmanları, ancak genel nitelikte öneriler getirebilirler. Bu nedenle, bu bilimi uygulayanların gerçek ve değer yargılarını birbirine karıştırmaksızın objektif bir davranışta bulunmaları gerekir.

Koordinasyon faaliyetleri nelerdir?​

Başka bir ifadeyle koordinasyon; ortak bir hedefe varmak amacıyla, bir işin daha etkili bir şekilde yapılması için insanların çabalarının birbiri ardı sıra gelecek, iç içe geçip birbirleriyle bütünleşmelerini sağlayacak şekilde birleştirilerek en uygun zaman, personel ve maliyetle gerçekleştirilmesidir.

Geri