AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gelir ve gider hesaplari donem sonlarinda hangi hesaba devredilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gelir ve gider hesapları dönem sonlarında hangi hesaba devredilir?​

Gelir hesapları alacak yanlı çalışan ve alacak kalanı veren olduğundan borçlandırılarak Dönem Kâr veya Zara Hesabına devredilir.
Dönem sonunda borç ve alacak kalanı veren hesaplar hangi tabloya aktarılır?
Mizan, dönem sonunda düzenlenen bir tablo olup; işletmenin bir dönem boyunca kullandığı tüm hesapları, bu hesapların borç ve alacak taraflarının toplamını ve borç veya alacak kalanlarını topluca gösterir.
Hesap dönemi sonunda hesapların kalanları hangi tablonun içeriğini verir?
Mizan Dönem sonunda düzenlenen bir tablo olup; işletmenin bir dönem boyunca kullandığı tüm hesapları, bu hesapların borç ve alacak taraflarının toplamını ve borç veya alacak kalanlarını topluca gösterir.Dönem sonunda düzenlenen ilk mizan Genel Geçici Mizan’dır ve düzenlendiği tarihte işletmenin kayıtlarına göre mevcut …

Dönem sonunda hangi hesaplar alacak bakiyesi vermez?​

Aktif hesaplar hiçbir zaman alacak kalanı vermezler. Gelir Tablosu Hesapları Gelir tablosu hesapları ya da diğer adıyla sonuç hesapları işletmenin faaliyetleri sonucu ortaya çıkan gelir ve gider hareketlerinin izlendiği hesaplardır. Gelir tablosu hesapları bilançoda yer almazlar.
280 hesaptan 180 hesaba virman ne zaman yapılmalıdır?
Takip eden dönem başlarında (01.01.201..) ise, o yıla ait 12 aya isabet eden kısmının 280 hesaptan 180 hesaba aktarılması gerekir.
Alacak kalanı veren hesaplar nelerdir?
Bir hesabın borç ve alacak tutarları arasındaki farka kalan ya da bakiye denir. Hesabın borç tutarı fazla ise borç kalanı, alacak tutarı fazla ise alacak kalanı verir. NOT: Aktif hesaplar daima borç kalanı verir, pasif hesaplar ise daima alacak kalanı verir.

Yıl sonu işlemleri nasıl yapılır?​

“TAŞINIR RAPORLAR” SEKMESİNDEN “TAŞINIR RAPORLAR” TIKLANIR. AÇILAN EKRANIN ÜST KISMINDAKİ “RAPOR SEÇİNİZ” KISMI AÇILARAK “14 NOLU ÖRNEK – TAŞINIR YÖNETİM HESABI CETVELİ (KÜTÜPHANE/MÜZE DÂHİL) TIKLANIR. YİNE “YIL” VE “HESAP KODU” KISMINDAN “TÜM HESAPLAR” SEÇENEĞİNİ TIKLAYARAK BÜTÜN AMBARLARINIZIN CETVELİNİ YAZDIRIN.
 
Geri
Üst