AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gelir testi kac yilda bir yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gelir testi kaç yılda bir yapılır?​

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafın- dan gelir tespiti yapıldıktan sonra gelir durumları veya hane içerisindeki kişi sayısı değişenlerin, bir ay içinde gelir testinin yenilenmesi gerekmektedir. testi yapılan şahıslar 6 ay geçtikten sonra yeniden ge- lir testi yapılmasını isteyebileceklerdir.

Gelir testi nerede yapılır?​

Gelir testi nerede yapılır?
Gelir tespiti başvurusu, kişilerin ikametgâhının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılır.

Gelir testi ne zamana kadar geçerli?​

Gelir testi için başvuru süresi 30 Kasım 2021 tarihinde sona eriyor. Prim borcunu gecikme cezasız ve zamsız ödeme için ise süre 31 Aralık 2021 tarihinde dolacak.

GSS gelir testi tekrar yapılır mı?​

GSS gelir testi tekrar yapılır mı?
Oğlunuz daha önce gelir testine başvurduğu için yapılandırma yasası kapsamında gelir testine başvuramaz. Ancak gerekli görülen hallerde ve/veya GSS’lilerin gelir durumlarının değişmesi sonucu gelir tespitinin yenilenmesi taleplerinin uygun bulunması halinde gelir tespitinin yeniden yapılması mümkün.
Gelir testi sonucu ne işe yarar?​
Gelir testi, genel sağlık sigortası kapsamına dâhil edilmeyen yani herhangi bir işte çalışmayan vatandaşların ve aile bireylerinin gelirinin tespit edilmesi sonucu sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesini sağlayan bir testtir.

Gelir testi için gerekli belgeler nelerdir?​

Gelir testi için gerekli belgeler nelerdir?
Bizzat gidilip gelir testine başvurulmalıdır. Muhtarlıktan alınması gereken bir adet ikametgâh belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopisi istenebilmektedir.

Gelir testinde banka hesaplarına bakılır mı?​

SGK ayrıca Genel Sağlık Sigortası gelir testi bildirimlerini de banka hesaplarına göre denetleyecek. Böylece gelir testinde hane halkı gelirini düşük tutup bankada parası olanlar tespit edilebilecek. Yine Takasbank üzerinden borsa işlemi yapan ancak SGK borcu olanların da işlemlerini görebilecek.

Gelir testi başvuru formu nasıl doldurulur?​

Gelir testi başvuru formu nasıl doldurulur?
Tarih, başvuran kişinin adı, soyadı ve imzası eklenmelidir. Başvuru sahibinin ikametgah bilgileri: Adres yazılmalı ve gerekli imza ile mühür bulundurulmalıdır. Sosyal güvenlik sorgulaması: Başvuru sahibinin ve eşinin sosyal güvencesi hakkında bilgi verilmelidir. Vakıf personelinin ad, soyad ve imzası gereklidir.

Gelir testi kaç olmalı?​

Ocak 2020 itibarıyla yaşadığı hane içerisindeki kişi başına düşen gelir 981 TL’nin altında olan kişilerin primleri devlet tarafından ödenecek. Yaşadığı hane içerisindeki kişilerin gelirleri artmamış ise daha fazla kişinin priminin devlet tarafından ödenmeye başlayacağını söyleyebiliriz.
 
Gelir testi konusunda detaylı bilgiler vermek için buradayım, işte sorularınıza cevaplar:

1. **Gelir testi kaç yılda bir yapılır?**
Gelir testi yapılan kişiler 6 ay geçtikten sonra yeniden gelir testi talebinde bulunabileceklerdir.

2. **Gelir testi nerede yapılır?**
Gelir tespiti için başvurular, kişilerin ikametgahlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılır.

3. **Gelir testi ne zamana kadar geçerli?**
Gelir testi başvuru süresi genellikle belirli bir tarihte sona erer. Örneğin, 30 Kasım 2021 tarihinde sona erebilir. Ayrıca prim borcunu gecikme cezasız ve zamsız ödeme için süre 31 Aralık 2021 tarihinde dolabilir.

4. **GSS gelir testi tekrar yapılır mı?**
GSS gelir testi, gerekli görülen hallerde veya GSS'li bireylerin gelir durumlarının değişmesi sonucunda yeniden yapılabilir.

5. **Gelir testi sonucu ne işe yarar?**
Gelir testi sonucunda, genel sağlık sigortası kapsamına dâhil edilmeyen vatandaşların ve aile bireylerinin gelir durumları belirlenerek sağlık hizmetlerinden yararlanmaları sağlanır.

6. **Gelir testi için gerekli belgeler nelerdir?**
Gelir testi için başvuru yaparken genellikle ikametgâh belgesi, vesikalık fotoğraflar, kimlik fotokopisi gibi belgeler istenebilir.

7. **Gelir testinde banka hesaplarına bakılır mı?**
SGK, gelir testi sırasında banka hesapları gibi finansal bilgileri de denetleyebilir. Bu sayede gelir testinde hane halkının gelirini düşük gösterip bankada parası olanlar tespit edilebilir.

8. **Gelir testi başvuru formu nasıl doldurulur?**
Gelir testi başvuru formu genellikle başvuran kişinin kimlik bilgilerini, adresini, sosyal güvence durumunu ve gerekli imzaları içerecek şekilde doldurulmalıdır.

9. **Gelir testi kaç olmalı?**
Gelir testi sonucunda, Ocak 2020 itibarıyla hane içerisindeki kişi başına düşen gelir miktarı belirli bir sınırın altında ise, primler devlet tarafından ödenebilir.

Herhangi başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst