- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Gelir tablosunun bir diğer adı nedir?
Temel finansal tablolardan ikincisi “Gelir Tablosu”dur. “Gelir ve Gider Tablosu” veya “Kar ve Zarar Tablosu” da denir. Gelir Tablosu: Bir işletmenin belli bir dönemine ait faaliyet sonuçlarını (kar/zararını) gösteren tablodur.Gelir tablosu hangi bilgileri içerir?
Gelir tablosu, işletmelerin belirli bir dönem içerisinde elde ettiği tüm gelirlerle birlikte, aynı dönemde üstlendiği gider ve maliyetler ile bunların neticesinde şirketin elde ettiği dönem net kârı ile net zararını gösteren tablodur.Esas faaliyetlerden diğer gelirler ne demek?
Esas faaliyetlerden diğer gelirler ne demek?Esas Faaliyetlerden Diğer Gelir ve Giderler: Şirketlerin faaliyetleri dolayısıyla sahip olduğu ticari alacak ve ticari borçlar raporlanan para biriminden farklı olabilir. Yani Türk Lirası ile raporlama yapan bir şirketin döviz alacak ve borçları olabilir.
Gelir tablosu dinamik midir?
Gelir tablosu, bilanço gibi statik değildir; dinamik bir özelliğe sahiptir. Gelir tablosu: İşletmenin belli bir döneme ilişkin filmi TEMEL FİNANSAL TABLOLAR-GELİR TABLOSU Page 3 Bilançoda dönemin faaliyet sonucunu gösteren tek kalem dönem net kârı veya zararıdır.P&L açılımı nedir?
profit and loss account Kar ve zarar hesabı.P&L hesabı nedir?
P&L hesabı nedir?gelir gider tablosu. çoğunlukla kurumsal firmadaki yöneticilerin dillerinden düşürmediği ingilizce kısaltma.
Gelir tablosu kaç bölümden oluşur?
Excel üzerinden Gelir-Gider Tablosu hazırlama Toplamda 6 sütundan oluşur ve sırasıyla şu bilgiler yer alır: Tarih, fatura tarihi, firma adı, gelir, gider, açıklama.Diğer faaliyet giderleri nelerdir?
İşletmenin esas faaliyeti ile ilgili bulunan ve üretim maliyetlerine yüklenmeyen araştırma ve geliştirme giderleri; pazarlama, satış ve dağıtım giderleri ve genel yönetim giderlerinden oluşan hesap grubudur.Diğer kapsamlı gelir kalemleri nelerdir?
Diğer kapsamlı gelir kalemleri nelerdir?Başlıca diğer kapsamlı gelir unsurları; maddi ve maddi olmayan duran varlık yeniden değerleme artışları, kur değişim etkileri, aktüeryal kazanç ve kayıplar, finansal varlık değerleme farkları ve türev ürün değerleme farklarından oluşmaktadır.