Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gelir tablosunun bir diger adi nedir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gelir tablosunun bir diğer adı nedir?​

Temel finansal tablolardan ikincisi “Gelir Tablosu”dur. “Gelir ve Gider Tablosu” veya “Kar ve Zarar Tablosu” da denir. Gelir Tablosu: Bir işletmenin belli bir dönemine ait faaliyet sonuçlarını (kar/zararını) gösteren tablodur.

Gelir tablosu hangi bilgileri içerir?​

Gelir tablosu, işletmelerin belirli bir dönem içerisinde elde ettiği tüm gelirlerle birlikte, aynı dönemde üstlendiği gider ve maliyetler ile bunların neticesinde şirketin elde ettiği dönem net kârı ile net zararını gösteren tablodur.

Esas faaliyetlerden diğer gelirler ne demek?​

Esas faaliyetlerden diğer gelirler ne demek?
Esas Faaliyetlerden Diğer Gelir ve Giderler: Şirketlerin faaliyetleri dolayısıyla sahip olduğu ticari alacak ve ticari borçlar raporlanan para biriminden farklı olabilir. Yani Türk Lirası ile raporlama yapan bir şirketin döviz alacak ve borçları olabilir.

Gelir tablosu dinamik midir?​

Gelir tablosu, bilanço gibi statik değildir; dinamik bir özelliğe sahiptir. Gelir tablosu: İşletmenin belli bir döneme ilişkin filmi TEMEL FİNANSAL TABLOLAR-GELİR TABLOSU Page 3 Bilançoda dönemin faaliyet sonucunu gösteren tek kalem dönem net kârı veya zararıdır.

P&L açılımı nedir?​

profit and loss account Kar ve zarar hesabı.

P&L hesabı nedir?​

P&L hesabı nedir?
gelir gider tablosu. çoğunlukla kurumsal firmadaki yöneticilerin dillerinden düşürmediği ingilizce kısaltma.

Gelir tablosu kaç bölümden oluşur?​

Excel üzerinden Gelir-Gider Tablosu hazırlama Toplamda 6 sütundan oluşur ve sırasıyla şu bilgiler yer alır: Tarih, fatura tarihi, firma adı, gelir, gider, açıklama.

Diğer faaliyet giderleri nelerdir?​

İşletmenin esas faaliyeti ile ilgili bulunan ve üretim maliyetlerine yüklenmeyen araştırma ve geliştirme giderleri; pazarlama, satış ve dağıtım giderleri ve genel yönetim giderlerinden oluşan hesap grubudur.

Diğer kapsamlı gelir kalemleri nelerdir?​

Diğer kapsamlı gelir kalemleri nelerdir?
Başlıca diğer kapsamlı gelir unsurları; maddi ve maddi olmayan duran varlık yeniden değerleme artışları, kur değişim etkileri, aktüeryal kazanç ve kayıplar, finansal varlık değerleme farkları ve türev ürün değerleme farklarından oluşmaktadır.

Gelir tablosunun bir diğer adının "Kar ve Zarar Tablosu" veya "Gelir ve Gider Tablosu" olduğunu belirtmek doğru olacaktır. Bu tablo, bir işletmenin belirli bir dönemine ait faaliyet sonuçlarını (kar/zararını) gösteren önemli bir finansal rapordur. Gelir tablosu, işletmenin dönem içerisinde elde ettiği tüm gelirleri, gider ve maliyetleri, net karı veya zararı detaylı bir şekilde içerir.

Esas faaliyetlerden diğer gelirler, şirketlerin asıl iş faaliyetleri dışında elde ettikleri gelirleri ifade eder. Bu gelirler genellikle ticari alacak ve borçlar arasındaki farklar veya özel durumlar sonucu elde edilen gelirler olabilir.

Gelir tablosu, finansal tablolar arasında dinamik bir yapıya sahiptir. Yani gelir tablosu, dönemsel olarak güncellenebilir ve işletmenin faaliyet sonuçlarını anlık olarak yansıtabilir. Bu özelliğiyle gelir tablosu, işletmenin finansal performansını takip etmek ve analiz etmek için önemli bir araçtır.

P&L açılımı "profit and loss account" ifadesinin kısaltması olup, Türkçe karşılığı "Kar ve Zarar Hesabı" olarak bilinir. Bu hesap, işletmenin gelirlerini ve giderlerini detaylı bir şekilde kaydederek net kar veya zarar miktarını ortaya çıkarır.

Gelir tablosu genellikle gelir ve gider olmak üzere 2 ana bölümden oluşur. Gelir bölümünde, işletmenin elde ettiği gelir kalemleri yer alırken, gider bölümünde ise harcamalar ve maliyetler bulunur. Excel üzerinden hazırlanan bir gelir-gider tablosunda genellikle 6 sütun bulunur: Tarih, fatura tarihi, firma adı, gelir, gider ve açıklama.

Diğer faaliyet giderleri, işletmenin asıl faaliyetleriyle ilgili ancak üretim maliyetlerine dahil edilmeyen gider kalemlerini içerir. Bunlar genellikle araştırma ve geliştirme giderleri, pazarlama, satış ve dağıtım giderleri, genel yönetim giderleri gibi harcamalardan oluşur.

Diğer kapsamlı gelir kalemleri ise işletmenin genel finansal durumunu etkileyen ve kapsamlı gelir tablosunda yer alan unsurlardır. Bu kalemler arasında maddi ve maddi olmayan varlık yeniden değerleme artışları, kur değişim etkileri, aktüeryal kazanç ve kayıplar, finansal varlık değerleme farkları ve türev ürün değerleme farkları bulunabilir. Bu unsurlar, işletmenin kapsamlı gelir tablosundaki kâr ve zarar hesaplarını daha geniş bir perspektiften değerlendirmeye olanak sağlar.

Geri