AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gelir kayit alt turu nasil eklenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gelir kayit alt türü nasil eklenir?​

“Gelir Kayıt Alt Tür” kısmına “Mali Müşavirlik/Danışmanlık Geliri” türü yazılarak “Yeni Ekle” butonuna basılır ve alt tür Sisteme eklenebilir.

Defter beyanda depozito nasil işlenir?​

Alınan depozito ve teminat bedelleri vadelerine göre 326 veya 426 nolu hesabın alacağına, geri verilenler veya hesaba sayılanlar ise hesabın borcuna kaydedilir. Bilanço günü itibariyle vadesi bir yılın altına düşen depozito ve teminatlar ise 426 no’lu hesabın borcu karşılığı 326 nolu hesabın alacağına kaydedilir.
Defter beyanda düzeltme nasıl yapılır?​
Sol menüde yer alan “Mali Müşavir İşlemleri” başlığı altında yer alan “Beyanname İşlemleri” tıklanarak ilgili beyannamelerin türüne göre “Paket Gönderilecek” kutucuğu işaretlenerek “Gönder” butonu tıklandıktan sonra “İşlemler” tablosunun altında “Özel Onayla” butonuna basıldığında açılan “Beyanname Onay” penceresinde …

Defter beyan ücreti nedir?​

Defter beyan ücreti nedir?
Defter Tasdik Ücreti Nedir? Defter tasdik ücretleri, her yılın Aralık ayında notere ve mali müşavire ödenen bir ücrettir ve defter parası olarak da bilinir. Bu ücret, şirketlerin sonraki yılda kullanacakları muhasebe defterlerinin tasdik edilmesini sağlar.

Hazır beyanda düzeltme nasıl yapılır?​

Hazır beyanda düzeltme nasıl yapılır?
“Düzeltme Beyannamesi Verme Dilekçesi” adındaki bu belge düzeltme, beyannamesi verme gereği duyan gerçek ya da tüzel kişiler tarafından doldurularak Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) verilir. İşlem, GİB’in internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmesiyle oldukça pratik şekilde tamamlanır.

Gelir ve gider kayıtları nedir?​

Yani işletme , satışını yaptığı malların temini ve diğer faaliyetler için birtakım harcamalar ( elektrik, su,personel ücreti, kira vb.)yapar. Bu harcamaların tümüne gider (masraf) denir. Gelir Kayıtları: İşletmenin mal ve hizmet satışlarından veya yaptığı işlerden dolayı elde ettiği değerlere gelir (hasılat) denir.

Defter tasdik ücretini kimler öder?​

Dolayısıyla şirketler defterlerini mali müşavirlik firmaları aracılığıyla tasdik ettirme yoluna giderlerse, aldıkları bu hizmet için noterde çıkan harç ve kağıt bedeline ek olarak defter tasdik ücretleri ödemek zorunda kalırlar.
 
Gelir kayıt alt türü eklemek istediğinizde yapmanız gereken adımlar şunlardır:

1. Menüden "Gelir Kayıt Alt Türleri" bölümüne gidin.
2. "Mali Müşavirlik/Danışmanlık Geliri" türünü seçin.
3. "Yeni Ekle" butonuna tıklayın.
4. Açılan ekranda gerekli bilgileri girerek alt türü sisteme ekleyebilirsiniz.

Depozito işlemlerinde, alınan depozito ve teminat bedelleri vadelerine göre uygun hesaplara kaydedilir. Geri verilen veya hesaba sayılan tutarlar ise yine ilgili hesaplara kaydedilir. Özellikle, vadesi bir yılın altına düşen depozito ve teminatlar 426 no'lu hesabın borcu karşılığı 326 nolu hesabın alacağına kaydedilir.

Defter beyan ücreti, her yıl Aralık ayında notere ve mali müşavire ödenen bir ücrettir. Bu ücret, şirketlerin sonraki yılda kullanacakları muhasebe defterlerinin tasdik edilmesini sağlar. Ayrıca defter tasdik ücretleri, mali müşavirlik firmaları aracılığıyla defterlerini tasdik ettirmek isteyen şirketler tarafından ödenmelidir.

Hazır beyanda düzeltme yapmak istediğinizde, "Düzeltme Beyannamesi Verme Dilekçesi" adındaki belgeyi doldurarak Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) vermeniz gerekmektedir. Bu işlem, GİB'in internet sitesi üzerinden pratik bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Gelir ve gider kayıtları işletmelerin faaliyetleri sırasında yaptığı gelir ve harcamaları kaydetmek için kullanılan terimlerdir. İşletme, satış yaptığı malların temini ve diğer faaliyetler için harcamalar yapıp gider kayıtları tutar. Gelir kayıtları ise işletmenin mal ve hizmet satışlarından elde ettiği değerlerdir.

Defter tasdik ücretini ödemekle yükümlü olanlar genellikle şirketlerdir. Şirketler defterlerini mali müşavirlik firmaları aracılığıyla tasdik ettirme yolunu tercih ettiklerinde, harç ve kağıt bedellerine ek olarak defter tasdik ücretlerini de ödemeleri gerekmektedir.
 
Geri
Üst