Gelin Pastası Tanımı İçin Gereçler
Keki için :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti en son ek etmek için
Üzerini süslemek için:
Hindistan cevizi
Portakal
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
4 yumurta 1 paket vanilya, ve 1 su bardağı şekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Sonra üzerine 1. 5 su bardağı unumuzu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim. Kek harcımız hazır.
Güzelce yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcımızı boşaltalım.
Akabinde 180° evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 15 20 dakika pişirelim. Kürdanla denetim edebiliriz.
Kek piştikten sonra soğumaya bırakalım ve muhallebimizin yapılışına geçelim.
1 litre sütü tencereye alalım üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyelim.
Akabinde 3 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta 1 pakette vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
Sonra ocağa alıp daima karıştırarak pişirelim.
Muhallebimizde piştikten sonra soğumaya bırakalım ve 1 paket toz krem şanti ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Muhallebimizde hazır.
Artık hazırladığımız kek sosunu kekin üzerine heryerini ıslatacak biçimde döküp 5 dakika bekledikten sonra muhallebimizi de kekin üzerine güzelce spatula yardımı ile dökelim.
En son üzerine çokça hindistan cevizi döküp istediğiniz halde süsleme yapabilirsiniz ben portakal kullandım. Şimdiden afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti en son ek etmek için
Üzerini süslemek için:
Hindistan cevizi
Portakal
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
4 yumurta 1 paket vanilya, ve 1 su bardağı şekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Sonra üzerine 1. 5 su bardağı unumuzu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim. Kek harcımız hazır.
Güzelce yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcımızı boşaltalım.
Akabinde 180° evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 15 20 dakika pişirelim. Kürdanla denetim edebiliriz.
Kek piştikten sonra soğumaya bırakalım ve muhallebimizin yapılışına geçelim.
1 litre sütü tencereye alalım üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyelim.
Akabinde 3 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta 1 pakette vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
Sonra ocağa alıp daima karıştırarak pişirelim.
Muhallebimizde piştikten sonra soğumaya bırakalım ve 1 paket toz krem şanti ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Muhallebimizde hazır.
Artık hazırladığımız kek sosunu kekin üzerine heryerini ıslatacak biçimde döküp 5 dakika bekledikten sonra muhallebimizi de kekin üzerine güzelce spatula yardımı ile dökelim.
En son üzerine çokça hindistan cevizi döküp istediğiniz halde süsleme yapabilirsiniz ben portakal kullandım. Şimdiden afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı