Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller
Kek için :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için :
3 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı şeker
Muhallebisi için :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Süslemek için :
Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Yapılışı
Kek materyallerini bir kapta mikser ile uygunca çırpıyoruz.
İstediğiniz bir borcama döküyoruz ve 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Farklı bir kapta 3 su bardağı süt ile yarım su bardağı şekeri karıştırıyoruz.
Kek fırından çıktıktan sonra soğumasını bekliyoruz ve sütü çekmesi için bi kürdan yardımıyla delikler açıyoruz süt her yerine eşit gelecek formda döküyoruz.
Öbür tarafta krem şanti hariç tüm materyalleri tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz soğuyunca toz krem şantiyi ekleyip düzgünce çırpıyoruz.
Soğuk yada ılık muhallebiyi sütünü çekmiş kekin üzerine yayıyoruz.
Hindistan cevizi ile süslüyoruz.Çok hafif bir tatlı yapacak arkadaşlara şimdiden afiyet olsun .
Kek için :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için :
3 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı şeker
Muhallebisi için :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Süslemek için :
Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Yapılışı
Kek materyallerini bir kapta mikser ile uygunca çırpıyoruz.
İstediğiniz bir borcama döküyoruz ve 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Farklı bir kapta 3 su bardağı süt ile yarım su bardağı şekeri karıştırıyoruz.
Kek fırından çıktıktan sonra soğumasını bekliyoruz ve sütü çekmesi için bi kürdan yardımıyla delikler açıyoruz süt her yerine eşit gelecek formda döküyoruz.
Öbür tarafta krem şanti hariç tüm materyalleri tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz soğuyunca toz krem şantiyi ekleyip düzgünce çırpıyoruz.
Soğuk yada ılık muhallebiyi sütünü çekmiş kekin üzerine yayıyoruz.
Hindistan cevizi ile süslüyoruz.Çok hafif bir tatlı yapacak arkadaşlara şimdiden afiyet olsun .