Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Üzeri için
Hindistan cevizi
Çilek (Arzuya göre)
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hazırlanışı
Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpıyoruz. Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Dikdörtgen borcamı yağlıyoruz.
Kek hamurumuzu döküyoruz. 170 derece ayarladığımız fırına pişirelim.
Süt ve küp şekeri bir kaseye alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz (Kaynatmayacağız)
Kekimiz tamamen soğuyunca üzerine döküyoruz.
Muhallebisi için; tenceremizi ocağa alıp kremşanti hariç bütün malzemeleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Koyulaşana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ilıyınca toz kremşantiyi ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alınca kekimizin üzerine yayıyoruz.
Üzerine bolca hindistan cevizi yayıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Gelin Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Üzeri için
Hindistan cevizi
Çilek (Arzuya göre)
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hazırlanışı
Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpıyoruz. Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Dikdörtgen borcamı yağlıyoruz.
Kek hamurumuzu döküyoruz. 170 derece ayarladığımız fırına pişirelim.
Süt ve küp şekeri bir kaseye alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz (Kaynatmayacağız)
Kekimiz tamamen soğuyunca üzerine döküyoruz.
Muhallebisi için; tenceremizi ocağa alıp kremşanti hariç bütün malzemeleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Koyulaşana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ilıyınca toz kremşantiyi ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alınca kekimizin üzerine yayıyoruz.
Üzerine bolca hindistan cevizi yayıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Gelin Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı