Gelin Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için gerekli malzemeler;
4 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema
Üzerine serpmek için ;
Hindistan cevizi

Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
Vanilyayı ,kabartma tozunu ve unu eleyerek ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım.
Büyük boy dikdörtgen fırın kabını yağlayarak hazırladığımız kek hamurunu fırın kabına boşaltalım.
170 derece önceden ısıttığımız fırında pişmeye bırakalım kontrollü bir şekilde pişirdiğimiz keki fırından alarak soğumaya bırakalım.
Muhallebisi için sütü ,şekeri ,vanilyayı ,nişastayı ve unu tencereye alarak koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Daha sonra ocaktan alarak soğumasını bekleyelim soğuduktan sonra bir paket kremayı ekleyerek mikserle çırpalım.
Keki ıslatmak için ayrı bir kapta sütü ve şekeri eriyene karıştıralım ve hazırladığımız karışımı kekin üzerine gezdirelim .
Daha sonra hazırladığımız muhallebiyi de kekin üzerine dökerek düzeltelim.
Tercihe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi ile kaplayarak buzdolabında en az 2-3 saat dinlenmeye bırakalım .
Bir gece önceden yaparsak pastamız daha lezzetli olacaktır.

Gelin Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst