Gelin Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
2,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
Muhallebi için;
1 litre süt bir su bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti içinde 2 poşet çıkar bir poşetini kullanacağız
Üzeri için;
Hindistan cevizi

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Ardından kuru materyaller eklenerek karışıma ek edilir ve spatula ile karıştırılarak yağlanmış kare büyük borcama dökülür.
15 dakika 170 derece fırında pişirilir. Pişen kek soğumaya bırakılır.
Muhallebisi için kremşanti hariç hepsi tencereye alınır ve kıvam alana kadar pişirilir.
Pişen muhallebi soğumaya alınır.
Soğuduktan sonra üzerine bir paket toz kremşanti ve vanilya karıştırılır.
Kek soğuduktan emin olduktan sonra 2 buçuk su bardağı süte yarım çay bardağı toz şeker eklenir karıştırılarak kekin üzerine dökülür.
Sütü çeken kekin üzerine muhallebili dökülür ve düzleştirilir.
Üzerine hindistan cevizi serpilir. 2-3saat dolapta dinlendirildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst