Gelin Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı ılık su
1 su bardağından 2 yemek kaşık fazla un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Islatmak için
2 su bardağı süt
Süslemek için
Hindistan cevizi

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki yumurtayı şeker ile köpürene kadar mikserden geçiriyoruz.
Kuru gereçlerimizi ekleyip çırpıyoruz borcama aldığımız kekimiz 170derece fırında 20dakika pişirilir.
Muhallebimizi hazırlamaya başlayabiliriz artık.
Krem santi hariç öbür gereçlerimizi tencereye alıp daima karıştırarak pişiriyoruz .
Ocaktan aldığımız muhallebiye krem şanti ekleyip çırpıyoruz.
Fırından çıkan kekimiz soğuduktan sonra sütle ıslatıp muhallebimizi üzerine döküyoruz.
Bol hindistan cevizi ile süsleyip 1 gece buz dolabında dinlendirmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst