Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı ılık su
1 su bardağından 2 yemek kaşık fazla un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Islatmak için
2 su bardağı süt
Süslemek için
Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki yumurtayı şeker ile köpürene kadar mikserden geçiriyoruz.
Kuru gereçlerimizi ekleyip çırpıyoruz borcama aldığımız kekimiz 170derece fırında 20dakika pişirilir.
Muhallebimizi hazırlamaya başlayabiliriz artık.
Krem santi hariç öbür gereçlerimizi tencereye alıp daima karıştırarak pişiriyoruz .
Ocaktan aldığımız muhallebiye krem şanti ekleyip çırpıyoruz.
Fırından çıkan kekimiz soğuduktan sonra sütle ıslatıp muhallebimizi üzerine döküyoruz.
Bol hindistan cevizi ile süsleyip 1 gece buz dolabında dinlendirmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı ılık su
1 su bardağından 2 yemek kaşık fazla un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Islatmak için
2 su bardağı süt
Süslemek için
Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki yumurtayı şeker ile köpürene kadar mikserden geçiriyoruz.
Kuru gereçlerimizi ekleyip çırpıyoruz borcama aldığımız kekimiz 170derece fırında 20dakika pişirilir.
Muhallebimizi hazırlamaya başlayabiliriz artık.
Krem santi hariç öbür gereçlerimizi tencereye alıp daima karıştırarak pişiriyoruz .
Ocaktan aldığımız muhallebiye krem şanti ekleyip çırpıyoruz.
Fırından çıkan kekimiz soğuduktan sonra sütle ıslatıp muhallebimizi üzerine döküyoruz.
Bol hindistan cevizi ile süsleyip 1 gece buz dolabında dinlendirmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı