SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı süt
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti (soğuduktan sonra)
Üzeri için;
Hindistan cevizi ve dilediğiniz süsler
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurta ,şeker ve vanilyayı beyazlaşana kadar çırpalım.
Ardından un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım, yağlanmış borcama dökelim.
Önceden ısınan fırında alt üst ayar 180 derecede 15 dakika denetimli pişirelim.
Diğer yandan kremamızı hazırlayalım tencereye vanilya ve kremşanti hariç kalan gereçleri koyalım.
Ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım, kaynadıktan sonra vanilyasını ekleyip soğumaya bırakalım.
Soğuyan kremaya kremşantiyi ekleyip 3-4 dk çırpalım.
Fırından aldığımız kekimizde soğuyunca 2 su bardağı sütü üzerine dökelim.
Ardından hazırladığımız kremayı eşit bir halde kek üzerine yayalım.
Son olarak hindistan cevizini pastanın üzerine serpelim.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun….
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı süt
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti (soğuduktan sonra)
Üzeri için;
Hindistan cevizi ve dilediğiniz süsler
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurta ,şeker ve vanilyayı beyazlaşana kadar çırpalım.
Ardından un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım, yağlanmış borcama dökelim.
Önceden ısınan fırında alt üst ayar 180 derecede 15 dakika denetimli pişirelim.
Diğer yandan kremamızı hazırlayalım tencereye vanilya ve kremşanti hariç kalan gereçleri koyalım.
Ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım, kaynadıktan sonra vanilyasını ekleyip soğumaya bırakalım.
Soğuyan kremaya kremşantiyi ekleyip 3-4 dk çırpalım.
Fırından aldığımız kekimizde soğuyunca 2 su bardağı sütü üzerine dökelim.
Ardından hazırladığımız kremayı eşit bir halde kek üzerine yayalım.
Son olarak hindistan cevizini pastanın üzerine serpelim.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun….
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı