SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti (75 gr)
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Fındık fıstık
Mevsim meyveleri
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimizi hazırlamakla başlıyoruz.
Derin bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpıyoruz.
Isıtmış olduğumuz 180 derece fansız ayarda 15 dakika pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken bir yandan da muhallebimizi yapmaya başlıyoruz.
1 litre sütü tencereye koyup içine şeker ,un ve nişastayı ekleyip pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocaktan indiriyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada fırından çıkan kekimizi de soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan muhallebimize bi paket toz krem şanti katarak mikserle çırpıp hoş bi kıvam veriyoruz.
Soğuyan kekimizin üstüne kürdanla delikler açıyoruz.
Üstüne ayırmış olduğumuz şekerli sütü döküyoruz.
Muhallebimizide üstüne döküp dilediğiniz üzere süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti (75 gr)
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Fındık fıstık
Mevsim meyveleri
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimizi hazırlamakla başlıyoruz.
Derin bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpıyoruz.
Isıtmış olduğumuz 180 derece fansız ayarda 15 dakika pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken bir yandan da muhallebimizi yapmaya başlıyoruz.
1 litre sütü tencereye koyup içine şeker ,un ve nişastayı ekleyip pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocaktan indiriyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada fırından çıkan kekimizi de soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan muhallebimize bi paket toz krem şanti katarak mikserle çırpıp hoş bi kıvam veriyoruz.
Soğuyan kekimizin üstüne kürdanla delikler açıyoruz.
Üstüne ayırmış olduğumuz şekerli sütü döküyoruz.
Muhallebimizide üstüne döküp dilediğiniz üzere süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı