Gelin Pastası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
6 adet orta uzunluk yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti
Islatmak için;
2 su bardağı süt
Üzeri için;
Hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Toz antep fıstığı

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta şeker yeterlice köpürtülür ve su vanilya ek edilir tekrar cırpılır.
Kabartma ve unu yavaş yavaş ek edilir borcam yağlanır hamur boşaltılır.
Biraz sallayarak hava kabarcıkları çıksın çabucak evvelden ısıtılmış 170 derece fırına verip 20 dakika pişirilir.
Krema imaline geçelim, şeker un nişasta tencereye boşaltalım.
Tel çırpacak la karıştıralım ve üzerine süt ek edilim.
Orta ateşe alınır kaynayana kadar karıştırılır ve alınır.
Vanilya ekleyip karıştırılır soğumaya bırakılır.
Ara orta karıştırılır ki üzeri kabuklaşmasın soğuyunca krem şantiyi ekleyip biraz çırpılır.
Fırından aldığımız keki ıstatıp kremayı üzerine sürülür.
Hindistan cevizi serpilir fıstıkla süslenir.
En az 3 saat dolapta soğutulur isteye nazaran dilimlenir yenilir.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst