Gelin Pastası Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su+1 yemek kaşığı bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı şeker
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
50 gr beta çikolata
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Üzeri için;
Hindistan cevizi

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Krema için kremşanti hariç bütün gereçleri derin bir kaba aldım.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirdim, soğumaya bıraktım.
Soğuyunca üzerine kremşanti ek ederek blenderden geçtim.
Keki için yumurta ve şekeri çırptım.
Üzerine elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ek ettim.
Yağlanmış dikdörtgen borcama döktüm.
170 derece fırında yaklaşık 20 -25 dakika denetimli halde pişirdim. Fırından çoktan kekin üzerine bir bez örterek soğumaya bıraktım.
Üzerine süt ve şeker karışımını döktüm.
En üste kremayı döktüm.
Hindistan cevizi serperek üzerini streçle kapattım buzdolabında dinlendirdim.
En az 2 saat dinlendikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst