Gelin Pastası (Çok Hafif)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gelin Pastası (Çok Hafif) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı süt
Muhallebisi için;
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Üzeri için;
Hindistan cevizi
İsteğe bağlı çilek

Gelin Pastası (Çok Hafif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek malzemeleri yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Sonra diğer malzemeler eklenir çırpılır.
Borcam tepsiye dökülür.
170 derece ısıtılmış fırına koyulur. 20 dakika yeterli olacaktır.
Muhallebi için bir tencereye malzemeler alınır orta ateşte pişirilir.
Fırından çıkan kekin sıcaklığı biraz geçinceye kadar yaklaşık 7 8 dakika sonra üzerine sütü dökülür ( kenarlarına bol bol dökmeyi unutmayalım).
Kek dinlenirken pişen muhallebi ocaktan alınır soğumaya bırakılır .
İçine bir paket krem şanti dökülüp blenderla iyice çırpılır.
Krema keke dökülür her yerine eşit gelecek şekilde düzeltilir.
Hindistan cevizi dökülür.
Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirilip dilimleyip servis edilir. Afiyetler olsun.
Gelin Pastası (Çok Hafif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst