SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Gelin Pastası (Çok Hafif Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı süt
Muhallebili için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 poşet toz kremşanti
Üzeri için;
Bolca hindistan cevizi
Gelin Pastası (Çok Hafif Ve Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker mikser ile 5-7 dakika boyunca krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Bu işlem yumurtanın kokusu olmaması için önemli.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya elenip, eklenir, çırpılır. Yağlanmış kare borcama alınır.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
Keki fırından alınca kürdanla her yeri delinir.
Soğuyunca 2 su bardağı soğuk süt üzerine gezdirilir.
Kek ve muhallebide şeker olduğu için süte eklemiyorum. Böyle daha güzel oluyor.
Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç malzemeler tencereye eklenir ve ocağa alınır, çırpıcı ile sürekli karıştırılır.
Göz göz olunca ocağın altı kısılır ve 2-3 dakika sonra ocaktan alınır.
Soğuyunca kremşanti ve vanilya eklenir. Mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Kekin üzerine gezdirilir.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpilir. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Gelin pastamız hazır afiyet olsun
Gelin Pastası (Çok Hafif Ve Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı süt
Muhallebili için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 poşet toz kremşanti
Üzeri için;
Bolca hindistan cevizi
Gelin Pastası (Çok Hafif Ve Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker mikser ile 5-7 dakika boyunca krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Bu işlem yumurtanın kokusu olmaması için önemli.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya elenip, eklenir, çırpılır. Yağlanmış kare borcama alınır.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
Keki fırından alınca kürdanla her yeri delinir.
Soğuyunca 2 su bardağı soğuk süt üzerine gezdirilir.
Kek ve muhallebide şeker olduğu için süte eklemiyorum. Böyle daha güzel oluyor.
Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç malzemeler tencereye eklenir ve ocağa alınır, çırpıcı ile sürekli karıştırılır.
Göz göz olunca ocağın altı kısılır ve 2-3 dakika sonra ocaktan alınır.
Soğuyunca kremşanti ve vanilya eklenir. Mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Kekin üzerine gezdirilir.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpilir. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Gelin pastamız hazır afiyet olsun
Gelin Pastası (Çok Hafif Ve Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı