Gelin keki nasil oluyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gelin keki nasıl oluyor?​

Gelin pastasının keki için; derin bir kaba 4 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar 3-4 dakika çırpın. Daha sonra karışım içine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek, koyun.

Gelin pastası ne demek?​

Ayrıca kendisi bildiğiniz pasta tariflerinden de çok farklı. Gelin pastasının, çay saatlerinizin en aranan tatlısı Harika kabaran bir kek yapıyoruz, bu güzelim keki sütle ıslatıyoruz, üstüne bir de mis gibi bir muhallebi yapıyoruz, hepsi bu.
Gelin tatlısının muhallebisi için, derin bir tencere içine 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı dolusu un ve 2 buçuk yemek kaşığı nişasta ekleyip, iyice çırpın. Ocak üzerine alıp, sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi daha sonra ocaktan alıp, ılımaya bırakın.
Gelin Pastası neden çöker?
Kekim piştikten sonra sönüyor ya da ortası çöküyor nedeni ne olabilir?
- Kekinizin kabarması için tarifte belirtilen miktardan fazla kabartma tozu kullanmakta kekinizin kabarmasından çok sönmesine neden olabilir.
- Kekin içine eklediğiniz yoğurt ve meyve gibi malzemelerin de oda sıcaklığında olması gerekiyor.
Ağlayan kek nasıl yapılır?
Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
- Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın.
- Bir taraftanda çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın.

Kış pastası nasıl yapılır?​

Çikolatalı Kış Pastası Tarifi Yapılışı Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekledikten sonra çırpıcı ile güzelce karıştırın. Ardından yağlanmış orta büyüklükteki borcama kek harcını dökünüz. 175 derecece ısıtılmış fırına pişirmek için gönderin. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk sütü gezdirin.

Gelin pastasına yağ girer mi?​

Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım. Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edelim ve tekrar karıştıralım. Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 170 derece ayarladığımız fırına koyalım.15 dk. içinde hazır olacaktır.
Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama hazırlanan karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen kekin üzerine kürdanla yada çatalla delikler açın.
Nefis Yemek Tarifleri gelin tatlısı nasıl yapılır?
Gelin Tatlısı (Lezzeti Şahane) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki hazırlamak için yumurta, şeker iyice beyazlaşana kadar mikserle çırpılır, elenmiş un, kabartma tozu eklenir karıştırılır.
- Yağlanmış kare borcama dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
- Pişen kek soğumaya bırakılır.
Gelin Pastası neden kabarmaz?
Özellikle yumurtanın bayat olması kekin iyice kabarmamasına neden oluyor. Kabartma tozunun kullanım tarihinin geçmiş olması ya da uygun şekillerde saklanmamış olması da kekin sönmesine neden olur. Yapılan bir diğer hata ise kek pişince hemen dışarıya çıkarmak. Bu şekilde kekinizde aniden sönmeler görebilirsiniz.

Ağlayan kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?​

Pratik Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta.
- 1 su bardağı şeker.
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt.
- 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
- 1, 5 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket Kabartma tozu.

Küçük borcamda kek nasıl yapılır?​

Islak Kek (Küçük Borcamda) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için; yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Daha sonra sıvı malzemeler ekleyip çırpılır, ardından toz malzemeler eklenip kısa bir şekilde çırpıp küçük kare borcama koyalım.
- 160 derecelik fırında 30 dk. pişiriyoruz (süre ortalamadır fırına göre değişir).
Yumurtaları ve şekeri derince bir kapta karışım beyazlayana kadar iyice mikser yardımı ile çırpın. Daha sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın. Pandispanyamızı pişirelim. Tepsiye yağlı kağıt sererek hamuru her yeri eşit ince bir katman olacak şekilde yayın.
 
Geri
Üst