AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Geleneksel tamamlayıcı tıp Ünitesi hangi hastalıklara bakar?

haberci

Yeni Üye
Getat neye bakar?
Omurga ve kas iskelet sistemi hareket ve fonksiyon bozuklukları Omurga ve kemik eklem sisteminin akut ve kronik ağrı sendromları Omurga disk kaymaları
Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları nelerdir?
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Yöntemleri
Nelerdir
?
Fitoterapi (Bitkilerle Tedavi)
Akupunktur.
Kupa Terapi.
Sülük Tedavisi.
Hipnoz.
Ozon Terapi.
Mezoterapi.
Apiterapi.
Getat uygulamalari nelerdir?
GETAT
kapsamında yer alan tedaviler*:
Akupunktur.
Sülük Uygulaması
Mezoterapi.
Kupa Uygulaması
Fitoterapi Uygulaması
Refleksoloji Uygulaması
Homeopati Uygulaması
Osteopati Uygulaması
Getat kimler alabilir?
Kursa
kimler
katılabilir? Katılımcılar hekim veya kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimleridir. Başvuru sahibi bu yeterliliği sağladığını gösteren belgeleri ve kurum tarafından istenebilecek diğer belgeleri ibraz eder.
Getat bölümü hangi hastanelerde var?
Uygulama Merkezleri
T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma
Hastanesi
.
T.C. Sağlık Bakanlığı Antalya Eğitim ve Araştırma
Hastanesi
.
T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma
Hastanesi
.
T.C. Sağlık Bakanlığı Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma
Hastanesi
.
Getat hangi hastanelerde var istanbul?
Uygulama Merkezleri
Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi.
İstanbul
Medipol Üniversitesi Medipol Mega
Hastaneleri
.
İstanbul
Biruni Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastenesi.
Geleneksel ve tamamlayıcı tıp nedir?

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp
” fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür.
Geleneksel tamamlayıcı tıp hangi hastanelerde var?
Uygulama Merkezleri
Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi.
İstanbul Medipol Üniversitesi Medipol Mega
Hastaneleri
.
İstanbul Biruni Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal
Tıp
Fakültesi Hastenesi.

Geleneksel tamamlayıcı tıp, fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanı sıra sağlığın sürdürülmesinde de kullanılan farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı tedavi yöntemlerini kapsayan bir alandır. Bu tedaviler arasında fitoterapi (bitkilerle tedavi), akupunktur, kupa terapi, sülük tedavisi, hipnoz, ozon terapi, mezoterapi, apiterapi gibi uygulamalar yer almaktadır.

GETAT (Geleneksel Eğitim ve Tamamlayıcı Tıp) uygulamaları ise genellikle akupunktur, sülük uygulaması, mezoterapi, kupa uygulaması, fitoterapi uygulaması, refleksoloji uygulaması, homeopati uygulaması, osteopati uygulaması gibi tedavileri içermektedir.

GETAT uygulamalarından yararlanmak isteyen kişiler genellikle hekim veya kendi alanında uygulama yapmak isteyen diş hekimleri tarafından alınmaktadır. Başvuruda bulunan kişi, bu alanda yeterliliğini kanıtlayan belgeleri ve gerekli diğer belgeleri sağlamak durumundadır.

GETAT bölümleri bazı özel hastaneler ve üniversite hastanelerinde bulunmaktadır. Örneğin, İstanbul'da Medipol Üniversitesi Medipol Mega Hastaneleri, Biruni Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi sağlık kuruluşları GETAT uygulamalarını sunmaktadır.

T.C. Sağlık Bakanlığı'na bağlı bazı hastaneler de GETAT uygulamalarını içeren birimlere sahiptir. Örneğin, İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi kurumlar GETAT hizmetlerini sunmaktadır.

Geleneksel tamamlayıcı tıp birçok hastane ve sağlık merkezinde uygulanmaktadır. Özellikle üniversite hastaneleri, araştırma merkezleri ve özel hastaneler bu tür tedavilere olanak sağlayabilmektedir. Yukarıda belirtilen hastaneler, örnek olarak İstanbul'da geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarına yer veren kurumlar arasında sayılabilir. Bu uygulamaların hasta ve sağlık sorunlarına göre belirlenip uygulandığı unutulmamalıdır.

Geri