- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Geleneksel oturma düzeni nedir?
Geleneksel oturma düzeni (Satır ve Sütun düzeni diye de bilinir) en yaygın sınıf düzenlemesidir. Bu düzen, öğretmen temelli öğretim ve sunumlar etrafında dönen sınıfların tamamlayıcısı sayılır. Öğrenciler derslere ve bağımsız ödevlere odaklanır. Bu oturma düzeni herhangi bir sınıf boyutunda kullanılabilir.Oditoryum nedir Eğitim Bilimleri?
“fransızca oditoryum (auditorium) sözü “konserlere, konferanslara elverişli dinleme salonu.” anlamında kullanılmaktadır. sözün bu kullanımı için kurumumuzca etkinlik merkezi karşılığı önerilmiştir.”Sınıf düzeni nedir?
Sınıf yönetimi; sınıf yaşamının bir orkestra gibi yönetilerek, içinde öğrenmenin gerçekleştirildiği bir ortamın oluşturulması için gerekli olanak ve süreçlerin, öğrenme düzeninin, atmosferinin, kurallarının sağlanması ve sürdürülmesidir.
Geleneksel sınıf düzeni nedir?
1- Sıralı (Geleneksel) Yerleşim Biçimi Tek yönlü bir etkileşimin egemen olduğu ve eğitim sisteminde en çok kullanılan yerleşim düzeni olan “sıralı yerleşim biçimi” öğretmen merkezlidir. Öğrenci bilgiyi alıcı konumundadır. Öğrenciler arasında etkileşim yok denecek kadar azdır.Klasik duzen nedir?
Mimaride üç temel klasik düzen Dorik, İyonik ve Korint olarak adlandırılır. Bu düzenler Yunan ve sonrasında gelen Roma sütunlarının biçim ve dekorasyonunu tarif eder. En karmaşık düzen uzun ince olan Korint düzenidir; burada süslü ayaklar, kıvrımlar ve sütun başlıklarında akantus motifleri vardır.Oditoryum salonlar nedir?
Oditoryum (Latince: audire, “işitmek”, Auditorium), konferans, konser ya da tiyatro gösterilerinin yapılabileceği gibi düzenlenmiş büyük salon. Bir yanında sahne, bir yanında izleyiciler bölümü yer alır. İzleyiciler bölümü localar, balkonlar ve galeriden (en üst katta ayakta durulan balkon) oluşabilir.