AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Geleneksel olmayan marka ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Geleneksel olmayan marka ne demek?​

“Geleneksel olmayan marka” kavramı, “marka” olarak alışılageldik işaretler olan kelime ve logo gibi işaretle- rin dışında kalan; renk, ses, koku, hareket, tat, pozisyon, ürünlerin üç boyutlu görünümleri gibi geleneksel anlamda “marka” olarak algılanmayan unsurları ifade eden geniş bir kavramdır.
Marka nedir SMK?
SMK Madde 4 kapsamında belirtildiği üzere marka, “bir teşebbüsün mallarının veya hizmetlerinin diğer teşebbüslerin mallarından veya hizmetlerinden ayırt edilmesini sağlaması ve marka sahibine sağlanan korumanın konusunun açık ve kesin olarak anlaşılmasını sağlayabilecek şekilde sicilde gösterilebilir olması şartıyla …

6769 sayılı kanun nedir?​

Madde 1- (1) Bu Kanunun amacı; marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların korunması ve bu suretle teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlamaktır.
Sinai Haklar hangi kuruma tescil ettirilir?
Sınai mülkiyet haklarında korumanın sağlanması için, ilgili patentin, tasarımın, markanın vs. Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil ettirilmesi gerekmektedir. Sınai mülki haklar 5 gösterge etrafında incelenebilir: 1) Patent, 2) Faydalı model, 3) Marka, 4) Endüstriyel tasarım ve 5) Coğrafi işarettir.

Marka kavramı nedir?​

Sınai mülkiyet açısından “Marka”: bir işletmenin ürettiği ya da sattığı mal ve hizmetleri diğer işletmelerin mal ve hizmetlerinden ayırt etmek için kullanılan her türlü; sözcük, şekil, renk, harf, sayı, sesler, hareket, koku veya ambalajdan ibaret olabilen İŞARETTİR.
Marka nedir ne işe yarar?
Marka, bir işletmenin kendisini diğer işletmelerden ayırmak için kullandığı bir sembol, sözcük, logo veya herhangi bir ifade biçimidir. İşletmeler, akılda kalıcı bir marka kimliği yaratma aşamasında farklı simge ve sembol kombinasyonlarından yararlanabilir.

Marka ihlali cezaları nelerdir?​

MADDE 61/A – Başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal veya hizmet üreten, satışa arz eden veya satan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
Marka kavramına ne ad verilir?
2.MARKANIN TANIMI Daha farklı bir tanıma göre ise marka markanın bir veya bir grup üretici ve/veya satıcının mal ve hizmetlerini belirlemeye, tanıtmaya ve rakiplerinden ayırıp, farklılaştırmaya yarayan isim, terim, sözcük, simge (sembol), tasarım (dizayn), işaret, şekil veya bunların çeşitli bileşimidir.

Marka ile ilgili kavramlar nelerdir?​

Bu makalede marka ile ilgili açıklayacak olduğum temel kavramlar şu şekilde;
Marka ürünler için neden önemlidir?
Marka işletmenin ürünü olduğu için hem risk ve kar hem de rekabet avantajı bakımından anlamlı bir değere sahiptir. Bu bakımdan şu nedenlerle işletmenin karar alanında önemli yer tutar. Marka, taklit , kopya vb. haksız rekabete karşı işletmeyi korur. Güçlü markaların pazardaki hataları kolaylıkla affedilir.

Rüçhan hakkı nedir fikri mülkiyet?​

Eğer buluşun birden fazla ülkede korunması istenirse, ilk patent başvurusunun herhangi bir ülkede yapılması tarihinden itibaren 12 aylik bir süre içinde aynı buluş için başka bir ülkede başvuru yapma konusunda bir haktan yararlanılabilir, buna rüçhan hakkı denir.
Geleneksel marka nedir?
Geleneksel markalar çoğunlukla sözcükler, şekiller veya sözcük ve şekillerin birleşimi ile oluşturulmakla birlikte, “Geleneksel olmayan marka” daha geniş bir şekilde sözcükler, şekiller veya sözcük ve şekillerin birleşimi ile oluşturulmuş ve klasik anlamdaki “marka” kavramının dışında kalan; renk, ses, koku, hareket.

Rüçhan nedir ne anlama gelir?​

Rüçhan hakkı; ortaklıkların bedelli sermaye artırımlarına mevcut ortakların öncelikle katılma hakkıdır. Rüçhan hakkı kullanım süresi en az 15, en çok 60 gündür. Yeni pay alma haklarının alınıp satılabilmesi için işlem sırası açılır.
Marka tescil hakkı nedir?
Marka tescili; markanın ürün, servis ve hizmetlerine dair tanıtım, satış ve pazarlama gibi tüm faaliyetlerin sadece marka tarafından yapılmasını sağlayan, hak sahibi olmayan üçüncü taraflar tarafından kullanımını yasaklayarak markayı koruma altına bir sistemdir.
 
Geri
Üst