- Konu Yazar
Geleneksel ile çağdaş eğitim arasındaki farklar nelerdir?
Geleneksel eğitim anlayışında disiplinden anlaşılan; ceza, ilgiden anlaşılan şımartmayken; çağdaş eğitim anlayışında disiplin; sorumluluk kazandırma, ilgi ise takdir etme, destek verme, rehber olma anlamındadır. Çağdaş eğitim anlayışında disiplin ile ilgi arasında bir uçurum değil, bir bütünlük vardır.Geleneksel eğitimin amacı nedir?
Geleneksel eğitim, öğrenciye bilgi yükleyerek sadece zihinsel gelişime önem veren amaç içerisinde olmuştur. Bu bağlamda geleneksel eğitimin işlevi, öğretim ve yönetim olarak görülmüştür.Modern eğitim nedir üniversite?
Modern eğitim nedir üniversite?Modern eğitim sistemi; günümde gelişmiş ülkelerde uygulanan okul öncesi, ilköğretim, yükseköğretim ve sürekli eğitim üzerine kurulu, eğitim sistemidir.
Eğitim anlayışları nelerdir?
Eğitim anlayışları nelerdir?Eğitim felsefesi akımları Daimicilik, esasicilik, ilerlemecilik ve yeniden kurmacılık olarak 4 bölümde ele alınmaktadır. Program geliştirmenin temelleri arasındaki felsefi temel başlığı altında incelenen eğitim felsefesi akımları programda nelere önem verileceğini gösterir.
Geleneksel eğitim ve Çağdaş eğitim arasındaki en önemli fark nedir?
Bireyler geleneksel eğitim anlayışında öğretmenin vereceği bilgiyle sınırlı olarak öğrenmeyi gerçekleştirmektedir. Oysa çağdaş eğitim anlayışında bireyin nasıl öğreneceği, problemle nasıl baş edebileceği, öğrenmede öğrencinin aktif olacağı gibi daha kalıcı bir öğrenme ön plandadır.Geleneksel ve çağdaş öğretim yöntemleri nelerdir?
Sınıfta sözel etkileşim büyük ağırlık taşır. Çağdaş öğretim sistemlerinde ise öğrenci aktif durumdadır. Öğretim sözel semboller yerine görsel olarak yapılır. Daha çok yaparak, yaşayarak öğrenme vardır….ÖğReTim yöntemleri- Anlatım Yöntemi.
- Örnek Olay Yöntemi.
- 3.Problem çözme.
- Tartışma Yöntemi.
- Gösteri Yöntemi.
Geleneksel eğitim sistemi içerisinde rehberliğin yeri ve önemi nedir?
Geleneksel eğitim sistemi içerisinde rehberliğin yeri ve önemi nedir?Rehberlik anlayışı, her türlü çalışması ile öğrenciyi merkeze alan bir eğitim sistemi ön görür. Rehberlik yardımının esası, öğrencilerin kendi kişiliklerini daha iyi anlamaları ve problemlerine çözüm yolları bulmada onların kendi kendilerine yeter bir duruma gelmelerini sağlamaktır.
Modern eğitim kavramı nedir?
Modern eğitim kavramı nedir?Modern Eğitimin Amacı Nedir? Çağdaş eğitimin amacı temelde bireyselleşme ve toplumsallaşma sürecinin daha sağlıklı bir şekilde oluşmasını amaçlar. Birey toplumsallaşma sürecinde yaşadığı yerin norm ve değerlerini kabul ederken aynı zamanda akla uygun olmayan, geçerliliğini yitirmiş değer yargılarından uzaklaşır.
Çağdaş eğitim ne demektir?
Fatma Güler – Çağdaş eğitim; bireylerin bedensel, duyusal ve bilişimsel olarak bir bütünlük içerisinde eğitilmesi anlamına gelir. Bu eğitim tamamen bir denge içerisinde olmalıdır. Milli eğitim politikasındaki eğitim sadece bilgileri, becerileri ve yetenekleri doğrultusunda eğitilme hedefi belirlemiştir.Çağdaş öğretim yaklaşımları nedir?
Çağdaş Öğretim Yaklaşımları İşbirlikli öğrenme, ortak öğrenme hedeflerini gerçekleştirmek üzere öğrencilerin grup halinde çalışmanın etkin olduğu metottur. John Dewey ve Vygotsky savunucularıdır. Grubun işbirlikli öğrenmeye uygun olması gerekir.Geleneksel anlatım yöntemi nedir?
Geleneksel anlatım yöntemi nedir?DÜZ ANLATIM (TAKRİR) YÖNTEMİ Bilgileri öğretmen tarafından öğrencilere aktarıldığı, öğrencilerin pasif dinleyici konumunda oldukları geleneksel bir yöntemdir. Bu yöntemi kullanarak bilişsel alanın bilgi, duyuşsal alanın alma ve tepkide bulunma, psikomotor alanın uyarılma basamağındaki kazanımlara ulaşılabilir.