- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Geleneksel hemşirelik rolü nedir?
Bireyin ve toplumun sağlığını korumak, geliştirmek ve hastalık halinde iyileştirmeye yönelik doğru sağlık davranışları kazandırmak hemşireliğin temel eğitici rolüdür.Hemşirelik ne ifade eder?
Hemşire birey, aile ve toplumun sağlığını korumak ve geliştirmek, doğru sağlık davranışını kazandırma ve geliştirme konularında planlı eğitim verir. Gerekirse hastayı yeni yaşam biçimine yönlendirecek şekilde eğitir ve hastanın bu yeni yaşam biçimini anlayıp anlamadığını kontrol eder.Hemşirelikte öğretim ne demek?
Hemşirelik Öğretimi Ana Bilim Dalı, eğitim süreciyle ilgili temel kavram ve ilkeleri bilerek bunları bireyin ve toplumun gereksinimleri doğrultusunda çağdaş rol ve işlevlerinde kullanabilen, yaşam boyu eğitimi benimsemiş hemşireler yetiştirmeyi hedefleyen bir alandır.
Neden Psikiyatri Hemşireliği?
Bahsettiğim tezde psikiyatri hemşireliği “Psikiyatri hemşiresinin amacı; ruh sağlığını korumak ve sürdürmek, ruhsal hastalıkları veya oluşabilecek bozuklukları önlemek, hastaların kendileri ve çevreleri ile olan iletişim ve ilişkilerinin sağlıklı olmasına, baş etme becerilerini yeniden kazanabilmeleri veya …
Hemşirenin uygulayıcı rolü nedir?
Uygulayıcı Rolü: Hemşire, bireyin ve ailesinin ihtiyaçlarına yönelik bütüncü bir yaklaşımla sağlık bakımına karar verir, bakımın sonucunu planlar, uygular ve değerlendirir.Hemşire mesleğinin gerektirdiği beceriler nelerdir?
Hemşirede Olması Gereken Özellikler Hemşire, hasta bakımını üstlenmenin yanı sıra aile üyeleri ile hastane personeli arasındaki iletişimi de sağlar. Bu önemli rollere sahip olan hemşirenin, sağlıklı iletişim kurabilmesi, empati yapabilmesi ve hasta ihtiyaçlarına yönelik dikkatli bir yaklaşım sergilemesi gerekir.Hemşirelik mesleğini kimler yapabilir?
Bir kişinin hemşire olabilmesi için önce bu alanda eğitim veren bir üniversite programı bitirmesi gerekir. Ayrıca sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler de hemşire yardımcısı olarak çalışmaya başlayabilirler. Geçtiğimiz yıllarda sağlık meslek lisesi mezunları hemen hemşire olabiliyordu.
Psikiyatri hemşiresi nöbet tutar mı?
Elektrokonvülzif tedavi uygulaması sırasında hastaya uygun pozisyonun verilmesini sağlar, nöbet izlemi ve süresini kayıt eder.