AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Geleneksel egitimle cagdas egitim arasindaki farklar nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Geleneksel eğitimle çağdaş eğitim arasındaki farklar nelerdir?​

Geleneksel eğitim anlayışında disiplinden anlaşılan; ceza, ilgiden anlaşılan şımartmayken; çağdaş eğitim anlayışında disiplin; sorumluluk kazandırma, ilgi ise takdir etme, destek verme, rehber olma anlamındadır. Çağdaş eğitim anlayışında disiplin ile ilgi arasında bir uçurum değil, bir bütünlük vardır.
Geleneksel öğretim nedir?
Geleneksel öğretim yöntemlerinde, bütün faaliyetler öğretmenin merkezde olduğu görüşüne göre biçimlendirilmiştir. Bu yöntemlerde öğretmen aktif, öğrenci pasif alıcı durumundadır. Bütün roller öğretmende toplanmıştır. Grup halinde öğretim söz konusudur.
Online eğitim mi Geleneksel eğitim mi?
Online eğitim, öğrenci ile öğretmenin farklı mekânlarda olduğu ve eğitim esnasında teknolojinin aktif olarak kullanıldığı bir sistemdir. Geleneksel eğitimde ise öğretmen ve öğrenci aynı mekânı paylaşır, eğitim yüz yüze gerçekleştirilir.

Çağdaş anlayışa göre eğitim nedir?​

Çağdaş Anlayışa Göre Eğitim Çağdaş bilimsel anlayışa göre eğitim; bireyin bedensel, duygusal, düşünsel ve sosyal yeteneklerinin kendisi ve toplumu için en uygun şekilde gelişmesi oluşu- mudur. Kısaca bireyin her yönüyle bir bütün olarak kendisi ve toplumu için en uygun düzeyde geliştirilmesi sürecidir.
Yenilikçi öğretim yöntem ve teknikleri nelerdir?
Eğitim Alanında Uygulanan 7 Yenilikçi Yaklaşım
Eğitimde yenilikçi yöntemler nelerdir?
EĞİTİM ALANINDA 7 YENİLİKÇİ YAKLAŞIM

Geri