AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Geleneksel anlatim yontemi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Geleneksel anlatım yöntemi nedir?​

DÜZ ANLATIM (TAKRİR) YÖNTEMİ Bilgileri öğretmen tarafından öğrencilere aktarıldığı, öğrencilerin pasif dinleyici konumunda oldukları geleneksel bir yöntemdir. Bu yöntemi kullanarak bilişsel alanın bilgi, duyuşsal alanın alma ve tepkide bulunma, psikomotor alanın uyarılma basamağındaki kazanımlara ulaşılabilir.

Geleneksel eğitim yöntemi nedir?​

Geleneksel eğitim sistemi daha çok klasik okullarca benimsenmiş ve uygulanmıştır. Geleneksel eğitim sisteminde, “dersler, programlar, ödevler, ders saatleri ve benzeri unsurlar, hep çocuğun ilgi ve ihtiyaçları hesaba katılmaksızın düzenlenir”(Kafadar, 1997, 49). Bu eğitimde ön planda tutulan müfredat ve öğretmendir.
Buluş yoluyla öğretim nasıl yapılır?
Buluş yoluyla öğretme yaklaşımında ise, öğrenciye hazır bilgi verilmeyerek onun ilke, genelleme ve tanımlara ulaşması sağlanmaya çalışılır. Bu stratejide bireyin meraklandırılması, konunun esasına kendi etkinlik ve gözlemleriyle ulaşması söz konusudur.
Çağdaş eğitim ile geleneksel eğitim arasındaki en önemli fark nedir?
Bireyler geleneksel eğitim anlayışında öğretmenin vereceği bilgiyle sınırlı olarak öğrenmeyi gerçekleştirmektedir. Oysa çağdaş eğitim anlayışında bireyin nasıl öğreneceği, problemle nasıl baş edebileceği, öğrenmede öğrencinin aktif olacağı gibi daha kalıcı bir öğrenme ön plandadır.

Geleneksel öğrenme biçimi nedir?​

Geleneksel öğretim yöntemlerinde, bütün faaliyetler öğretmenin merkezde olduğu görüşüne göre biçimlendirilmiştir. Bu yöntemlerde öğretmen aktif, öğrenci pasif alıcı durumundadır. Bütün roller öğretmende toplanmıştır. Grup halinde öğretim söz konusudur.

Buluş yoluyla öğretim nedir?​

Çağdaş eğitim ne demektir?
Fatma Güler – Çağdaş eğitim; bireylerin bedensel, duyusal ve bilişimsel olarak bir bütünlük içerisinde eğitilmesi anlamına gelir. Bu eğitim tamamen bir denge içerisinde olmalıdır. Milli eğitim politikasındaki eğitim sadece bilgileri, becerileri ve yetenekleri doğrultusunda eğitilme hedefi belirlemiştir.

Geri