- Konu Yazar
- #1
Geleli Kebabı Tanımı İçin Materyaller
250 gram dana kuşbaşı et
2 adet patlıcan
2 adet biber
2 adet sulu domates
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ (etlere )
2 yemek kaşığı sıvı yağ (patlıcanlara)
1 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Geleli Kebabı Tanımı Yapılışı
Patlıcanları ocakta közleyelim. (fırında da közleyebilirsiniz).
Kabukları soyulacak kıvama geldiğinde ocaktan alalım. (fırında da pişeceği için çok dağılmamalı).
Etleri düdüklüde 15 dakika pişirelim.
Harlı ateşte kavurup suyunu saldıktan sonra biraz su ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim.
Yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ek edip yumuşayana kadar kavuralım.
Salçayı ek edip karıştıralım.
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip 2 dakika kavuralım. (hafif yumuşasın yeter).
Bir fiske karabiber ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ek edilir karıştıralım.
1 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım.
Patlıcanları soyup küp küp doğrayalım ve tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulup közlenmiş patlıcanlar ek edilir bir fiske tuz serpilip bir iki cins çevirip kavuralım.
Küçük uzunluk yuvarlak borcama patlıcanları serelim.
Üzerine sulu halde olan etli karışımı boşaltalım.
Kap ileri geri sağa sola sallattırılarak suyunun patlıcanların ortasına tabanına girmesi sağlanır.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.
250 gram dana kuşbaşı et
2 adet patlıcan
2 adet biber
2 adet sulu domates
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ (etlere )
2 yemek kaşığı sıvı yağ (patlıcanlara)
1 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Geleli Kebabı Tanımı Yapılışı
Patlıcanları ocakta közleyelim. (fırında da közleyebilirsiniz).
Kabukları soyulacak kıvama geldiğinde ocaktan alalım. (fırında da pişeceği için çok dağılmamalı).
Etleri düdüklüde 15 dakika pişirelim.
Harlı ateşte kavurup suyunu saldıktan sonra biraz su ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim.
Yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ek edip yumuşayana kadar kavuralım.
Salçayı ek edip karıştıralım.
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip 2 dakika kavuralım. (hafif yumuşasın yeter).
Bir fiske karabiber ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ek edilir karıştıralım.
1 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım.
Patlıcanları soyup küp küp doğrayalım ve tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulup közlenmiş patlıcanlar ek edilir bir fiske tuz serpilip bir iki cins çevirip kavuralım.
Küçük uzunluk yuvarlak borcama patlıcanları serelim.
Üzerine sulu halde olan etli karışımı boşaltalım.
Kap ileri geri sağa sola sallattırılarak suyunun patlıcanların ortasına tabanına girmesi sağlanır.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.